2017 ALES başvuru ücreti hangi bankaya yatırılacak

2017 ALES başvuru ücreti hangi bankaya yatırılacak
ALES başvuru ÖSYM 2017 başladı. Binlerce aday ALES başvurularının hangi bankaya yapılacağını merak ediyor. ALES başvurusu nasıl yapılır ALES sonbahar başvuru ücreti ne kadar? ALES 2017 ÖSYM başvuru ekranı detaylarıyla haberimizde.

2017 ALES SINAV ÜCRETİNİN YATIRILACAĞI BANKALAR

Bankalar, hizmet binasında veya azami 50 metre uzağında para yatırmalı ATM cihazı bulunan şubelerde gişe tahsilatı yapmayıp bu şubeye gelen adayı para yatırmalı ATM’lere yönlendirebilecektir.

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı
Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler
Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)
Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
Sınav ücreti, ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecektir.

Adayların, sınav ücretini yatırırken banka görevlisine, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’na başvuru yaparken bildirdiği T.C. Kimlik veya Y.U. Numarasını, adını, soyadını ve girecekleri sınavın adını vermeleri yeterlidir. Adaylar isterlerse banka şubelerine gitmeden internet aracılığıyla veya ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilirler. 

Sınav ücretini yatıran adayların banka şubesinden ayrılmadan önce, kendilerine verilen banka dekontunu dikkatlice incelemeleri, bilgilerinde yanlışlık varsa bankadan ayrılmadan önce bu yanlışlığı mutlaka düzelttirmeleri gerekmektedir.

Yurt dışından sınava başvuran adaylar, sınav ücretini, ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile TL olarak yatıracaklardır.

BAŞVURU ÜCRETİ 90 TL

Başvurular bugünden itibaren (26 Eylül) alınmaya başlandı ve 4 Ekim 2017 tarihine kadar sürecek. ALES sınav ücreti ise 90,00 TL olarak belirlenmiş durumda.
 
İLKBAHAR DÖNEMİ SINAV TARİHİ : 7 Mayıs 2017
İLKBAHAR DÖNEMİ BAŞVURU TARİHLERİ : 15 - 23 Mart 2017
SONBAHAR DÖNEMİ SINAV TARİHİ : 19 Kasım 2017
SONBAHAR DÖNEMİ BAŞVURU TARİHLERİ : 26 Eylül - 4 Ekim 2017
SAATİ VE SÜRESİ : 10.00, 180 dakika
SINAV ÜCRETİ : 90,00 TL
ALES Sonbahar Dönemi GEÇ BAŞVURU GÜN: 18 Ekim 2017 (Sınav ücreti aynı gün ödenir. Bu adaylar
sınava Ankara’da alınır.)
ALES Sonbahar Dönemi GEÇ BAŞVURU SINAV ÜCRETİ: 135,00 TL

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.