2017 ALES Sınav Tarihi

2017 ALES Sınav Tarihi
2017 yılında ALES Sınavı ÖSYM'nin düzenlediği sınavlara gireceklerin yakından takip etmesi bilgiler burada. İşte 2017 yılında yapılacak sınavların yapılma, başvuru ve sonuç açıklanma tarihleri...

2017 Elektronik Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (e - ALES 2017/1) 12 Şubat tarihinde yapılacak. Sınavın başvuru tarihleri ise 20.01.2017 - 02.02.2017, Sınav Sonuçları 12 Şubat günü açıklanacaktır.

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (İlkbahar Dönemi) 2017-ALES İlkbahar Dönemi Sınavı 7 Mayıs tarihinde yapılacaktır. Sınav başvuruları  15.03.2017-23.03.2017 tarihleri arasında yapılacak.  Sınav sonuçları ise sınavdan 1 ay sonra 8 Haziran tarihinde açıklanacaktır.
Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (Sonbahar Dönemi) 2017-ALES Sonbahar Dönemi Sınavı ise 19 Kasım tarihinde yapılacak. Sınav başvuruları 26.09.2017-04.10.2017 tarihleri arasında yapılacaktır. Sınav Sonuçları ise sınavdan 1 ay sonra 21 Aralık tarihinde açıklanacaktır.

* Güncel gelişmelere göre ÖSYM Sınav Takvimi yenilenerek kamuoyuna duyurulacaktır. İlgililerin zaman içinde takvim bilgilerini kontrol etmeleri ve ÖSYM'den yapılan duyuruları takip etmeleri tavsiye edilir.

** Sınav sonuçlarının belirtilen tarihlerde açıklanması planlanmaktadır ancak, sınava ilişkin bir dava söz konusu olduğu takdirde mahkemece bir karar verildikten sonra sonuçlar açıklanacaktır.

[*] Elektronik Yabancı Dil Sınavları (e-YDS) ile Elektronik Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavları (e- ALES), ÖSYM Elektronik Sınav Merkezlerinde (e-Sınav Merkezi) yapılacaktır. Sınava başvuru tarihlerinde, ÖSYM e-Sınav Merkezlerinin aday kapasitesi kadar adayın başvurusu alınacaktır. Kapasite dolduğunda başvuru tarihleri tamamlanmadan başvuru sonlandırılacaktır. Kapasite dolmadığı takdirde başvuru tarihlerinin son günü saat 23.59'a kadar adayların başvuruları alınmaya devam edilecektir.

Bilgilendirme,

ALES: Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES), 78 sayılı Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanları Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye, 5538 sayılı Kanunla eklenen Ek Madde 8 uyarınca,

yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına yapılacak atamalarda,

ülkemizde lisansüstü eğitime girişte,

yurt dışına lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların seçiminde

lgili kurumların kullanacakları puanları sağlayan sınav sistemidir.

ÖSYM, 2017 sınav takvimini açıkladı

ÖSYM, 2017 sınav takvimini açıkladı

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.