2020 Hac Kura Sonuçları

2020 Hac Kura Sonuçları
2020 Hac kayıt sonuçları ile ilgili tarih en çok merak edilenler listesine girdi. Türkiye'den Hac ibadetini yapmak için Mekke ve Medine'ye gidecek vatandaşlarımızı yakından ilgilendiren hac kura sonuçları ne zaman açıklanacak?
Diyanet tarafından kabul edilen hac kayıt başvuru sonuç tarihi belli oldu mu? İşte binlerce vatandaşımızın sıkça merak ettiği haç kayıt işlemleri ile ilgili tüm detaylar...

HAC KAYITLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Hac kuraları, 9 Ocak 2020 Perşembe günü saat 10:00’da çekilecek ve aynı gün saat 21:00'da internetten ilan edilecektir. Ayrıca kuraya giren hacı adaylarımızın telefonuna sms gönderilecektir.
 
HAC KURALARI NASIL ÇEKİLİYOR?
 
Diyanet İşleri Başkanlığımızca, kuraya tabi tutulacak hacı adaylarının önemli bir bölümünün önceki yıllardan beri bekleyen ve bu yıl tekrar kayıt yenileten, bir kısmının da ilk kez ön kayıt yaptırmış olanlardan teşekkül etmesi sebebiyle, önceki yıllardan bekleyenlerin mağduriyetlerini belli oranda giderebilmek ve kendilerine daha fazla imkan sağlamak maksadıyla, kur'a çekiminde; kayıt yapılan yıllara göre kat sayı uygulanması ve kuranın; hacı adaylarının peş peşe girdiği kura sayısının kendisiyle çarpımı sonucu elde edilecek rakama göre çekilmesi benimsenmiştir. Örneğin Katsayılı kura sistemi ile 5 yıldır başvuru yapanların 25 kez, 4 yıldır kayıt yaptıranların 16, 3 yıldır kayıt yaptıranların 9, 2 yıldır kayıt yaptıranların 4 ve bu yıl ilk kez kayıt yaptıranların ise 1 kez ismi çıkmakta, böylece yeni kayıt yaptıranların heyecanı da her yıl devam etmektedir.
 
Hacı adaylarının pasaportları, toplu halde Ankara'daki Suudi Arabistan Büyükelçiliği'ne gönderilir, vizeleri alındıktan sonra uçak biletleri ile birlikte, önceden belirlenen (hangi hacı adayının hangi hava alanından gideceği) hava alanlarına gidilir ve pasaport ve biletler Hacı adaylarına teslim edilir, sonrasında da hava yolu ile hac yolculuğu başlar.

2020 Hac Kura çekimi saat kaçta yapılacak?

Hac Kura sonuçları 9 Ocak 2020 Perşembe günü saat 10:00'de açıklanacak, Sonuçları Hacı adayları aynı gün saat: 21.00’den itibaren Diyanet İşleri Başkanlığı’nın "http://hac.diyanet.gov.tr" adresinden ulaşabilecek.

Kesin kayıtlar 13 Ocak’ta başlayacak

Hac kesin kayıtları, 13-24 Ocak'ta müftülükler ve acentelere yapılacak.

Hac kura sonuçları sayfası için tıklayınız

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum