2017 KPSS sınavına kimler girmeli

2017 KPSS sınavına kimler girmeli
2017 KPSS Sınav kılavuzunda yer alan bilgiye göre, KPSS sınav sonuçları sadece öğretmenlik alımları ile müfettiş ve uzman yardımcısı ile POMEM ile Polis alımlarında kullanılacak.
2017 KPSS sonuçları sadece öğretmenlik ve A grubu alımlarında kullanılacaktır. Bu konu ile ilgili olarak kılavuzda yer alan açıklama aynen aşağıdaki gibidir

2017 KPSS KILAVUZDA ATAMALAR İLE İLGİLİ YER ALAN AÇIKLAMA

2017 KPSS sonuçları B Grubu Kadrolar için ÖSYM Başkanlığınca yapılacak merkezi yerleştirme işlemlerinde ya da merkezi yerleştirme kapsamında olmamakla birlikte ilk defa açıktan personel alımlarında KPSS sonuçlarını kullanma durumunda olan ve kamu personeli istihdam eden (Zabıt Katibi, İnfaz Koruma Memuru, 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi çerçevesindeki alımlar, Milli Savunma Bakanlığı sivil memur alımları ve bazı üst kurullar gibi.) tüm kurumların yapacakları personel alımlarında kullanılamayacaktır. Bu nedenle; A Grubu Kadrolar ile Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Kadrolarına başvurmayacak adayların 2017-KPSS'ye girmeleri gerekmemektedir.

2017 KPSS SINAVINA KİMLER GİRMELİ?

Yukarıdaki açıklanan kılavuzda yer alan bilgilere göre;
1- Öğretmen olmak isteyenler,
2- KPSS-A grubu mesleklere girmek isteyenler (müfettiş, uzman, denetçi, kontrolör yardımcılıkları)
3- POMEM alımları ile Polis olmak isteyenler
KPSS sınavına girmelidir.
 
Ama bu üç grup meslek dışında, 2017 KPSS alımları diğer memur, işçi ve sözleşmeli alımlarda kullanılamaz.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.