2017 TEOG 2. nakil boş kontenjanları yayımlandı

2017 TEOG 2. nakil boş kontenjanları yayımlandı
TEOG I.Nakil sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açıklandı. I.Nakil sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte herhangi bir okula yerleşemeyen adaylar, merakla "TEOG nakil işlemleri ne zaman?" sorusunu sormaya başladı. İşte detaylar...
Lise eğitimine geçiş yapacak olan milyonlarca sekizinci sınıf öğrencisi, TEOG sonuçlarının açıklanmasının ardından TEOG tercih işlemlerini yapmış ve sonuçlar için bekleyişe geçmişti. TEOG tercih sonuçları bugün Milli Eğitim Bakanlığı tarafından erişime açıldı. TEOG tercih sonuçlarına göre herhangi bir okula yerleşemeyen öğrenciler ise merakla "TEOG ikinci yerleştirme ne zaman?" ve "TEOG nakil işlemleri ne zaman?" diye soruyor. Peki TEOG nakilleri ne zaman? İşte detaylar...
kontenjanlar listesi yayımlandı. Aldıkları puan ile 1.nakil işlemi kapsamında yeniden lise tercihi yapacak olan adaylar, 14 Ağustos Pazartesi günü itibariyle bu işlemlerini tamamlayabilecek. İşte TEOG boş kontenjanlar listesi...
 
BOŞ KONTENJAN: 7 Ağustos 2017 ve 21 Ağustos 2017 tarihli yerleştirme sonuçlarına göre kalan boş kontenjan değerleridir. İlgili makam oluruna göre özel okullara nakil geçişleri sürekli açık olacağı için boş kontenjan değerleri ayrılan öğrencilerden dolayı anlık değişebilir.
TABAN PUAN:Yerleştirmeye esas 1. nakil tercih başvurularının 21 Ağustos 2017 tarihli yerleştirme sonuçlarına göre tercihe son yerleşen öğrencinin puanıdır.
 
TEOG boş kontenjanları için TIKLAYINIZ

LİSE NAKİL İŞLEMLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Yerleştirmeye esas nakil işlemleri için tercih başvuruları,
14-18 Ağustos 2017,
21-25 Ağustos 2017,
28 Ağustos -6 Eylül 2017
tarihlerinde olmak üzere 3 kez yapılacaktır.
TEOG yerleştirmeye esas nakil için tüm öğrenciler başvuruda bulunabilecek. Fakat nakil işlemleri sonucu başka bir liseye yerleşen öğrenciler, önceki okullarında kazandıkları haklarından vazgeçmiş olacak. TEOG yerleştirmeye esas nakil için 3 tercih hakkı yer alacak.
Velinin talebine göre yapılacak bu tercihler, 1.nakil, 2.nakil ve 3.nakil yerleştirmesi için geçerli tutulabilecek.

Açık Kontenjan Nasıl Oluşur?

Veli ve öğrencilerin tercih ve nakil başvurusunda bulunabilmeleri için tercih edebilecekleri okullarda kaç açık olduğunu görmeye ihtiyaçları var.
Açık kontenjan oluşabilmesi için herhangi bir okula yerleştirilmiş öğrencinin herhangi başka bir okula geçmesi gerekiyor. Yerleştirilmiş öğrencilerden ne kadarı özel okullara, yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara veya Askeri Liselere geçerse o kadar açık kontenjan oluşacaktır. Aksi halde okul kontenjanlarında açık olması mümkün olmayacaktır.
 
Anadolu Liselerinde Açık Kontenjan Düşük Olabilir
Bu yıl özel okulların kayıtlarının erkene alınmış olması ve özel okullara kayıt yaptıran öğrencilerin tercih sistemine girememeleri nedeni ile Anadolu liselerinde açık kontenjan olma ihtimali oldukça düşüktür.
TEOG yerleştirme sonuçlarının ardından istedikleri okula yerleşemeyen öğrenciler için TEOG boş

TEOG YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

8'inci sınıfta öğrenim gören ve tercihte bulunan tüm öğrencilerin ortaöğretim kurumlarına yerleştirme işlemleri; tercihleri doğrultusunda, okul kontenjanlarına göre, Yerleştirmeye Esas Puanları (YEP) üstünlüğü, esas alınarak yapılacaktır.
14-18 Ağustos 2017, 21-25 Ağustos 2017, 28 Ağustos -6 Eylül 2017 tarihlerinde yerleştirmeye esas nakil başvuru işlemi gerçekleştirilecektir. Yerleştirmeye esas nakil işleminde 3 (üç) tercih alınacak ve YEP üstünlüğüne göre yerleştirme takvimi doğrultusunda merkezi olarak yapılacaktır.
Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin öğrenim görmeye hak kazandıkları okullar belirlenmiş olup, kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.
"Özel okula kayıt yaptıracağım, tercih yapmayacağım" butonunu işaretlediği halde 09 Eylül 2016 tarihine kadar herhangi bir okula kaydını yaptırmayan öğrencinin yerleştirilmesi, bu tarihten itibaren açık ortaöğretim kurumlarına yapılacaktır.

Yüzdelik Dilimlere Dikkat

Yerleşen öğrencilerin yüzdelik dilimleri incelendiğinde daha düşük yüzdelik dilimine sahip öğrencilerin, geçen yıla göre daha yüksek yüzdelik dilimindeki okula yerleştiği görülüyor. Örneğin geçtiğimiz yıl %17.25 diliminden öğrenci almış bir okula bu yıl %18.31 dilimindeki öğrenci yerleşmiş. Bu durum bu yüzdelik diliminde %1.06’lık bir düşüşü gösteriyor. Başka bir ifade ile %18’lik dilime kadar olan öğrencilerin yaklaşık %1’i özel veya farklı bir okul gurubunu tercih etmiş gibi görülüyor. (Toplam öğrenci sayısında geçen yıla göre az da olsa artış var.)

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.