2017 TEOG nakil işlemleri nasıl yapılacak

2017 TEOG nakil işlemleri nasıl yapılacak
2017 TEOG nakil işlemleri; bu yıl istedikleri liselere yerleşemeyen veya daha sonra lise değiştirmek isteyen adaylar için 2 tür nakil işlemi uygulanacaktır:

TEOG 1.Yerleştirmeye Esas Nakil İşlemleri ne zaman yapılacak?

Kayıtlı bulundukları okuldan başka bir okula geçmek isteyen tüm öğrenciler yerleştirmeye esas nakil işlemleri için tercih yapabilir.

Yerleştirmeye esas nakil işlemleri için tercih başvuruları ne zaman yapılacaktır?
Yerleştirmeye esas nakil işlemleri için tercih başvuruları,

14-18 Ağustos 2017,

21-25 Ağustos 2017,
28 Ağustos -6 Eylül 2017

tarihlerinde olmak üzere 3 kez yapılacaktır.

Yerleştirmeye esas nakil işlemleri için tercih başvuruları nasıl yapılacaktır?

Yerleştirmeye esas nakil başvuruları, herhangi bir ortaokul veya imam hatip ortaokulu müdürlüğünden yapılabilecektir. Okul müdürlükleri tarafından elektronik ortamda onaylanan tercih bilgilerinin iki nüsha çıktısı alınacak, bunlar veliye imzalatıldıktan sonra bir nüshası okulda saklanacak, diğer nüsha veliye verilecektir

 
Yerleştirmeye esas nakil işlemleri için yapılan tercihlerde öğrenciler kaç okul tercih edilebilir?

Öğrenciler yerleştirmeye esas nakil başvurularının her birinde üç okul tercihi yapabilecek ve tercih yapılacak okulda boş kontenjan şartı aranmayacaktır.

 
Yerleştirmeye esas nakil işlemlerinin üçünde de tercih yapmak zorunlu mudur?
Yerleştirmeye esas nakil işlemlerinin her birinde, isteyen öğrencilerin tercih başvurusunda bulunması esastır. Ayrıca ilk yerleştirmeye esas nakil tercih başvuru döneminde yapılan okul tercihlerinin sonraki iki yerleştirmeye esas nakil tercih başvuru döneminde de geçerli olması başvurulan okul müdürlüğünden talep edilebilir. Talebin olmaması halinde her bir yerleştirmeye esas nakil başvuru döneminde yeniden tercih yapılabilecektir.
 
Yerleştirmeye esas nakil işlemlerinde, yerleştirme işlemleri nasıl yapılacaktır?
Yerleştirme işlemleri; yerleştirme takviminde belirtilen tarihlerde, yerleştirmeye esas puan (YEP) üstünlüğüne göre ve boş kontenjanlara merkezî olarak yapılacaktır.
 
Yerleştirmeye esas nakil sonuçları ne zaman, hangi adresten ilan edilecek?
Yerleştirmeye esas nakil işlemlerinin sonuçları,
21 Ağustos 2017
28 Ağustos 2017
8 Eylül 2017
tarihlerinde e-okul.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecektir.

2-İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarına Başvuru Yoluyla

Sadece açık öğretim kurumlarına yerleştirilen öğrenciler, istemeleri halinde millî eğitim müdürlüklerinde kurulan il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına tercih başvurusu yapabilecek ve komisyonlar tarafından il/ilçe sınırları içindeki okullarda boş kalan kontenjanlara yerleştirilecektir.
 
İl/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları hangi tarihlerde tercih başvurusu alacaktır?
İl/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları, 11-14 Eylül 2017 tarihlerinde tercih başvurusu alacaktır.
 
İl/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına yapılan tercih başvurularında öğrenciler kaç okul tercih edilebilir?
Öğrenciler bu başvuruda il/ilçe sınırları içinde yer alan 3 okul tercih edebilecektir.
 
İl/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına yapılan tercih başvurularına göre yerleştirme işlemlerini nasıl yapılacaktır?
Yerleştirme işlemleri; il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları tarafından, nakil mevzuatına göre, il/ilçe sınırları içinde ve yerleştirmeye esas puan üstünlüğüne göre yapılacaktır.
 
İl/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları tarafından yapılan yerleştirme sonuçları ne zaman, hangi adresten ilan edilecek?
İl/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları tarafından yapılan yerleştirme sonuçları, 15 Eylül 2017 tarihinde ilan edilecektir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.