2017 TEOG YEP Puanları ne zaman açıklanacak

2017 TEOG YEP Puanları ne zaman açıklanacak
TEOG 2017 sonuçları,http://www.meb.gov.tr,ve https://e-okul.meb.gov.tr adreslerinde ilan edilecektir. Öğrenciler T.C. kimlik numarası ve okul numarasıyla sonuç bilgilerini öğrenecekler.
Millî Eğitim Bakanlığı tarafından liselere giriş için yapılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında okullara yerleştirmede bir dizi yeniliği içeren e-kılavuz şu ana kadar açıklanmadı. 2017 TEOG YEP Puanları 30 Haziran 2017 tarihinde açıklanacak.
 
2016-2017 öğretim yılı sonunda ortaokulların 8´inci sınıfını bitiren ve Millî Eğitim Bakanlığına bağlı herhangi bir ortaöğretim kurumuna yerleştirilecek öğrenciler için hazırlanan ve taslağı şubat ayında görüşe açılan "Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzu" yayımlandı.
 
Yeni kılavuza göre, 8’inci sınıfta öğrenim gören ve tercihte bulunan tüm öğrencilerin ortaöğretim kurumlarına yerleştirme işlemleri, tercihleri doğrultusunda, okul kontenjanlarına göre Yerleştirmeye Esas Puan (YEP) üstünlüğü esas alınarak yapılacak.
 
2017 TEOG YEP Puanlarını Öğrenmek için Tıklayınız (Açıklanınca link aktif olacaktır) 30 Haziranda açıklanacak
 
Tek tip ve bir defa tercih alınarak yerleştirme yapılacak. Yedek yerleştirme yapılmayacak. Öğrencilere 25 okul tercih hakkı verilecek. Tercih başvurusunda bulunmayan öğrencinin kaydı otomatik olarak açık öğretim kurumlarına yapılacak. Özel öğretim kurumlarına kesin kaydını yapmış olanlar tercih hakkını kullanmış sayılacak. Hiçbir tercihine yerleşemeyen öğrenciler açık öğretim kurumlarına yerleştirilecek.
 
Nakiller nasıl yapılacak?
 
Yerleştirmeye esas nakil işlemleri sırasında, tüm öğrenciler yerleştirmeye esas nakil isteğinde bulunabilecek.
Yerleştirmeye esas nakil işlemi sonucu okul değiştiren güzel sanatlar ve spor lisesi öğrencileri, bu okuldaki hakkından vazgeçmiş sayılacak. Yerleştirmeye esas nakil başvurusunda, 3 tercih alınabilecek. Her okul için boş kontenjan şartı aranmaksızın tercih yapılabilecek. Yerleştirmeye esas nakillerde, il veya ilçe sınırlaması bulunmayacak. Yerleştirmeye esas nakillere isteyen öğrenciler başvuru yapabilecek.
Velinin isteği halinde yerleştirmeye esas nakil için alınacak 3 tercih, üç nakil yerleştirmesi dönemi için geçerli olabilecek.
 
Açık ortaöğretim kurumuna yerleştirilen öğrenciler için Eylül´de, istemeleri halinde il ve ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca il veya ilçe sınırları içerisinde nakil tercih başvuruları alınarak, Eylül´de nakil yerleştirmesi yapılabilecek. Bu işlemin ardından yerleştirme işlemi tamamlanacak ve Eylül´de eğitim öğretime başlanacak.

2017 TEOG yerleştirme ve nakil takvimi

30 Haziran: Yerleştirmeye Esas Puan’ın (YEP) açıklanması
30 Haziran: Tercihlere esas kontenjan tablolarının açıklanması
30 Haziran-13 Temmuz: TEOG sınavlarının tümünü ya da bazılarını kullanan özel okulların kayıt işlemleri
3-13 Temmuz: Tematik mesleki ve teknik Anadolu liselerine öğrenci alımı
21 Temmuz: Güzel sanatlar lisesi, spor lisesi, klasik sanatlar ve musiki, görsel sanatlar ve spor programı/projesi uygulayan Anadolu imam hatip liselerine öğrenci kayıtlarının tamamlanması
14-24 Temmuz: (Saat 17.00): Yerleştirme işlemleri için tercihlerin alınması
11 Ağustos: Yerleştirme sonuçlarının ilanı
11 Ağustos: Boş kontenjanların ilanı
14-18 Ağustos (Saat 17.00): Yerleştirmeye esas 1. Nakil başvurularının alınması
21 Ağustos: Yerleştirmeye esas 1. Nakil sonuçlarının ilanı
21-25 Ağustos: Yerleştirmeye esas 2. nakil başvurularının alınması
28 Ağustos: Yerleştirmeye esas 2. nakil sonuçlarının ilanı
28 Ağustos-6 Eylül: (Saat 17.00) Yerleştirmeye esas 3. nakil başvurularının alınması
8 Eylül: Yerleştirmeye esas 3. nakil sonuçlarının ve taban puanların ilanı
11-14 Eylül: İl-ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca il-ilçe sınırları içerisinde nakil tercih başvurularının alınması
11-14 Eylül: Yatılılık başvurularının alınması
15 Eylül: Yatılılık yerleştirme sonuçlarının ilahı ve e-pansiyon üzerinden kayıtarın tamamlanması
15 Eylül: İl-ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları nakil yerleştirme sonuçlarının ilanı
18 Eylül: 2017-2018 öğretim yılı açılışı

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.