2017 YGS çıkmış sorular

2017 YGS çıkmış sorular
12 Mart pazar günü ÖSYM'nin düzenlediği YGS sınavı öncesi çıkmış sorular büyük merak konusu oldu. Milyonlarca öğrencinin gireceği YGS çıkmış soru ve cevaplara haberimizin detayından ulaşabilirsiniz...
2016 - 2017 eğitim öğretim yılı içinde yapılan Yüksek Öğretime Geçiş sınavı öncesi öğrenciler gözünü çıkmış YGS soru ve cevaplara çevirdi. Haberimizin detayını inceleyerek sizde 12 Mart 2017 tarihinde yapılacak olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) öncesinde çıkmış sorular ve cevapları ile sınava hazırlık yapabilirsiniz. İşte öğrencilerin özellikle son haftalarda yöneldiği YGS çıkmış sınav sorularına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
2017-YGS Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarının Yayımlanması
 
12 Mart 2017 tarihinde uygulanan Yükseköğretime Geçiş Sınavının (2017 YGS) Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarına, 12 Mart 2017 tarihinde saat 14:30’dan itibaren aşağıdaki bağlantıdan erişilebilecektir.
 
Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.
 
 
SON DÖNEMDE ÇIKMIŞ YGS SORU VE CEVAPLARI - TIKLAYINIZ (2016 Soru ve Cevapları)

YÜKSEK ÖĞRETİME GEÇİŞ SINAV SAATİ TAM NE ZAMAN?

Sınav tarihi 12 Mart 2017 Pazar günü, sınav saati 10:00'da başlayacak. Sınav süresi 160 dakika. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Kurumu öğrencilere 09:45’ten önce okul içinde olmaları gerektiğini söyledi. Zira, saat 09:45’ten sonra okul kapıları kapanacak ve öğrenci alınmayacak.

DİKKAT YGS SINAVINDA EHLİYET GEÇERLİ DEĞİL

Adayların sınava girebilmeleri için sınava giriş belgesinden başka, nüfus cüzdanı/Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı veya pasaportlarını yanlarında bulundurmaları zorunlu olacak. Ehliyet ve kişisel kimlik kartları YGS girişlerinde kabul edilmiyor.

YGS'DE AÇIK UÇLU SORU OLACAK MI?

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi "açık uçlu soruları" YGS üzerinden değil, LYS üzerinden soracaktır. Bu sınavda yeni formattan soru sorulmayacaktır.

YÜKSEK ÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVINDA KAÇ SORU SORULACAK?

YGS'de ortak müfredata dayalı Türkçe, sosyal bilimler, temel matematik ve fen bilimleri testleri yer alacak. Adaylar, güncel öğretim programlarından sorumlu olacak. Bu yıl YGS'de Türkçe'den 40, tarihten 15, coğrafyadan 12, felsefeden 8 ve din kültürü ve ahlak bilgisinden 5, temel matematikten 40, fizikten 14, kimyadan 13, biyolojiden ise 13 soru yöneltilecek.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum