2017 Yılında Asgari Ücret Ne Kadar Olacak ?

2017 Yılında Asgari Ücret Ne Kadar Olacak ?
Merak edilen en önemli konulardan biride 2017 yılında asgari ücretin ne kadar olacağıdır. 2017 yılındaki asgari ücret hakkındaki tüm detaylar..
Bilindiği gibi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na 2017 yılındaki asgari ücret hakkında bir soru sorulmuştu. Bakan Müezzinoğlu konu ile alakalı olarak çeşitli açıklamalarda bulundu. Müezzinoğlu açıklamalarında şu ifadelere yer verdi; 
 
2016 yılına baktığımızda Ekim ayı itibariyle ilan ettiğimiz asgari ücret vergilerden dolayı 1300 TL'nin altına iniyordu. Asgari ücret 80 - 90 TL aşağı düşecekti. Diğer taraftan brüt maaş üzerinden maaş alan ancak asgari ücreti muhatabı gibi görünmeyenlerinde maaşları düşecekti. Biz bunun 1300 TL'nin altına iniyor olmasını asgari ücretliler açısından hükümete götürdük. 
 
Yılbaşı geldiğinde taraflarla görüşeceğiz. Biz istiyoruz ki onların isteğinin fazlasını verelim. Ancak geleceğe bakmak lazım. Her yıl 1 milyon 250 bin genç istihdama katılıyor. Her yıl bu kadar kişiye istihdam alanı oluşturmamız gerekir. Ancak tasarruflu olarak yolumuza devam edeceğiz. Asgari ücret zammını 6 aylık sürelerle konuşacağız. Yıllık bir formül çıkarsa da ayrıca görüşülecektir. 

Konu ile alakalı olarak bakanlıktan bir açıklama yapıldığında sitemize eklenecektir.

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.