2018 STS takvimi belli oldu

2018 STS takvimi belli oldu
YÖK, yurtdışı yükseköğretim diplomaları denkliği için yapılan 2018 STS'nin takvimini belirledi. 20-30 Mart arasında başvuru yapılabilecek, sınavın tarihi ise 20 Mayıs.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 2018 Seviye Tespit Sınavı’nda (STS) tüm mühendislik alanları ile fizyoterapi ve rehabilitasyon, ergoterapi, hukuk, Türkçe/Türk dili ve edebiyatı alanlarında sınav yapacak.

Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Tanıma ve Denklik Yönetmeliği uyarınca seviye ve yeterlilik belirleme sistemi kapsamında yapılacak STS'ye, 20-30 Mart arasında başvurulabilecek.

Giriş belgeleri ise 14-19 Mayıs'ta adayların erişimine açılacak. Sınav sonuçlarına 21-27 Haziran'da itiraz edilebilecek, 4 Temmuz'da bu itirazların sonuçları adaylara duyurulacak.

STS’YE BAŞVURMAK İÇİN TIKLAYIN

2018-sts-sinav-takvimi.jpg

Sınava ilişkin takvim şöyle:

21-25 Mayıs, sınav soru ve cevap anahtarına erişimin açılma talebi alınması,

28 Mayıs, sınav soru ve cevap anahtarına erişimin sağlanması,

28 Mayıs- 1 Haziran, sınav uygulaması ve sınav sorularına itiraz tarihleri,

21 Haziran, sınav uygulaması ve sınav sorularına itiraz sonuçlarının adaylara duyurulması,

21-27 Haziran, sınav sonuçlarına itirazları tarihleri,

4 Temmuz, sınav sonuçlarına itiraz sonuçlarının adaylara duyurulması. 

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.