2023 Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı (TR-YÖS) Başvurularının Alınması

2023 Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı (TR-YÖS) Başvurularının Alınması
Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı (TR-YÖS), Başkanlığımızca 29 Ocak 2023 tarihinde uygulanacaktır. Sınava başvurular, 24 Kasım - 5 Aralık 2022 tarihlerinde yapılacaktır.

Adaylar başvurularını, bireysel olarak ÖSYM’nin https://tryos.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM’nin bir başvuru merkezinden yapacaklardır. / Candidates will apply individually from ÖSYM's website https://tryos.osym.gov.tr or from an application center of ÖSYM.

Sınava ilişkin ayrıntılı bilgi başvuru kılavuzunda yer almaktadır. Adaylar, kılavuza aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir. Sınava başvuracak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir. / The application guide presents detailed information about the exam. Please refer to the following link to access the guide. Candidates who will apply for the exam should carefully study the guide.

Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur. / Respectfully announced to candidates and the public.

Sınav Tarihi ve Saati : 29 Ocak 2023, 11.15
Başvuru Tarihleri : 24 Kasım – 5 Aralık 2022
Sınav Ücreti
Türkiye, Azerbaycan, Almanya, İran, Suudi Arabistan ve KKTC’de sınava girecek adaylar için : 800,00 TL
Kırgızistan, Tunus, Libya, Cezayir, Endonezya, Afganistan, Pakistan, Kazakistan, Türkmenistan’da sınava girecek adaylar için : 250,00 TL
Çad, Nijerya, Nijer, Senegal, Ürdün, Sudan, Etiyopya, Lübnan, Özbekistan’da sınava girecek adaylar için : 150,00 TL

(Ödemeler Kredi Kartı ile yapılacağından yurt dışından başvuran adayların USD ve EURO olarak yaptıkları ödeme, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası kuru karşılığı, ilgili ülke için belirlenen Türk Lirası kadar olacaktır.)

Sınav ücreti, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartıyla yatırılacaktır. Sınav ücret ödeme için son gün 6 Aralık 2022 tarihidir.
Geç Başvuru Günleri : 12-15 Aralık 2022
Geç Başvuru Günleri Sınav Ücreti : Geç Başvuru Günlerinde yapılan başvurularda sınav ücreti, 12-15 Aralık 2022 tarihlerinde %50 artırımlı olarak ödenir. Başvuru ve sınav ücreti ödeme işlemleri, Türkiye saatiyle saat 23.59’da tamamlanır.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.