24 Kasım Cuma okullara kar tatili var mı

24 Kasım Cuma okullara kar tatili var mı
Yurt genelinin belli bölgelerinde yoğun kar yağışı içine girmesi sebebiyle 24 Kasım Cuma günü okullar tatil olacak mı sorusu sorulmaya başlandı. İşte okulların tatil olacağı tüm illerin listesi ve tüm detayları.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının doğu kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı, Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de 1 ila 3 derece artacağı, diğer yerlerde değişmeyeceği tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle kuzey ve batı yönlerden, Marmara ve güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu'nun güneydoğusu, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'nun batısında kuvvetli (30-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

HANGİ İLLERDE OKULLARIN TATİL EDİLMESİ BEKLENİYOR?

Ardahan, Kars, Iğdır, Ağrı, Erzurum, Bitlis, Muş, Bayburt, Gümüşhane, Erzincan, Tunceli, Tokat, Sivas, Amasya, Yozgat, Kastamonu, Çorum, Karabük, Çankırı, Ankara, Kırklareli, Eskişehir, Konya, Karaman, Niğde, Aksaray, Kırşehir, Nevşehir, Kayseri illerinde 24 Kasım Cuma günü okulların tatil edilmesi bekleniyor. Fakat illerin valiliklerinden henüz resmi bir açıklama yapılması. Konu ile ilgili son dakika okulların tatil olması duyusu gelmesiyle birlikte haberimizin detayından öğrenebilirsiniz.

24 Kasım Cuma Kar Tatili Olan il ve ilçeler 

Trabzon

Trabzon'un Şalpazarı ilçesinde yoğun kar yağışı sebebiyle eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, ısının düşmesiyle Şalpazarı ilçesinde başlayan kar yağışı yoğun şekilde devam ediyor.
Yağışın neden olabileceği olumsuzluklara karşı ilçe genelindeki okullarda eğimine 24 Kasım Cuma ara verildi.
 
Van
Van'da okullar tatil edildi. Öğrencilerin beklediği haber ilk olarak Van'dan geldi. Van'da okulların tatil olduğunu duyan aileler okullar bugün tatil mi diye aratıyor. Dünden bu yana aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle Van'da okullar bugün için tatil edildi. İşte 24 Kasım tatil olan okullar...
 
Kar tatilini Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, sosyal medya hesabından duyurdu. Vali Zorluoğlu, twitterda paylaştığı mesajda,
 
"Değerli öğretmen ve öğrencilerimiz, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle ilimiz Tuşba, İpekyolu ve Edremit ilçelerinde eğitim öğretime 24 Kasım 2017 Cuma günü için 1 gün süreyle ara verilmiştir" dedi.
 
Vali Zorluoğlu, olumsuz hava şartlarından dolayı kamuda çalışan hamile ve engelliler için de 1 günlük idari izin verildiğini açıkladı.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.