26-27 Kasım 2014 TEOG sınavı saat kaçta? (Bu hataları sakın yapmayın)

26-27 Kasım 2014 TEOG sınavı saat kaçta? (Bu hataları sakın yapmayın)
TEOG sınavları ne zaman yapılacak? İşte Başlama saati, soru sayısı ve sına süresi...

TEOG sınav tarihleri ve merkezi ortak sınavlarda çıkacak konular MEB tarafından açıklandı. TEOG sınavları hakkında merak edilen detaylar ile beraber sınav tarihleri ve merkezi ortak sınavlarda çıkacak soruların konuları...

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen ve binlerce öğrenciyi ilgilendiren, 26-27 Kasım 2014 tarihlerinde yapılacak olan 8. Sınıflar Ortak sınavların saatleri belirlendi. TEOG sınavına girecek öğrenciler ve velilerin gözü kulağı e-Okul.meb.gov.tr ve meb.gov.tr adreslerinde. Peki, 2014 TEOG ilk dönem sınavları ne zaman yapılacak? 2014 TEOG ilk dönem sınav tarihleri ne zaman? 2014 TEOG ilk dönem sınavlarında kaç soru çıkacak? 2014 TEOG sınavları ile ilgili merak edilen bütün detaylar haberimizde…

8. sınıflar için düzenlenen TEOG sınav tarihleri ve merkezi ortak sınavlarda çıkacak konuları açıkladı. MEB tarafından yapılan açıklamaya göre TEOG sınavları ilk gün Türkçe, Matematik ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavları olarak yapılacak. İkinci günü ise Fen ve Teknoloji, T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük ve Yabancı Dil derslerinden sınavlar yapılacak.

TEOG 1. GÜN 26 KASIM
26 Kasım'da yapılacak olan 1. oturumunda sabah saat 09.00'da Türkçe sınava yapılacak. 20 sorunun yer aldığı Türkçe sınavının süreci 40 dakika olacak.
26 Kasım'da yapılacak 2. oturumda Matematik testi öğrencilere verilecek. TEOG Matematik sınavı saat 10.10'da başlayacak. 20 sorunun sorulacağı oturumun süreci 40 dakika olacak.
26 Kasım'da yapılacak 3. oturumda ise Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavı gerçekleştirilecek. TEOG Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Sınavının başlaam saati ise 11.20 olarak açıklandı. 20 soruluk testin süresi de 40 dakika olacak.

TEOG 2. GÜN 27 KASIM
27 Kasım'da yapılacak olan 1. oturumda sabah 09.00'da Fen ve Teknoloji Sınavı yapılacak. TEOG Fen ve Teknoloji sınavında 20 soru sorulacak ve 40 dakika süre verilecek.
27 Kasım 2. oturumda Inkılap Tarihi ve Atatürkçülük sınavı yapılacak. TEOG Inkılap Tarihi ve Atatürkçülük sınava saat 10.10'da başlayacak 20 soru sorulacak ve öğrencilere 40 dakika süre verilecek.
27 Kasım 3. oturum saat 11.20'de yabancı dil sınavı başlayacak.

MAZARET SINAVI UYARISI!

Geçerli bir mazereti sebebiyle ortak sınava giremeyen öğrenciler için önceden belirlenen bir  hafta sonunda mazeret sınavı yapılacak.Mazeret sınavı 1.dönem 13-14 Aralık 2014 tarihlerinde yapılacaktır. Mazeret sınavı 2.dönem 16-17 Mayıs 2015 tarihlerinde yapılacaktır.

TEOG SINAVINI DİNÇ GİRMEK İÇİN ÖNERİLER

- Protein, karbonhidrat, yağ dengeli gıdaları tercih etmenizde yarar var.
- Beslenme, uyku düzeni ve sportif aktivitelere bugün dikkat edin. Son gün beslenme ve uyku düzeninizi değiştirmeyin.
- Yararlı diye sevmediğiniz, sindirim sisteminizde sıkıntı oluşturabilecek gıdaları tüketmeyin. Dışarıda yemek yemeyin.
- Şekerli gıdalar bilinenin aksine enerji vermez. Kan şekerini hızla yükseltip düşürdüğü için beynin şekere olan ihtiyacını karşılamaz ve kan şekerinin düşmesine sebep olur. Bu durum dikkat dağınıklığı ve uyku halini beraberinde getirir. Kan şekerini hızla yükseltmeyen meyve, tahıllar gibi besinleri tüketmeye çalışın.
- Günlük alışkanlıklarınızın dışına çıkmayın. Kahvaltınızda her zaman ne yiyorsanız, aynı şeyleri yiyin. Eğer hiç yumurta yemiyorsanız, sağlıklı besleneyim diye, o gün kahvaltıda yumurta yemeyin. Bu sınavda sıkıntı yaşamanıza neden olabilir.
- Bugünü dinlenmeye ayırın. Eğer kendinizi daha iyi hissedecekseniz, bugün de test çözebilirsiniz. Ancak yeni konular çalışmamanızda yarar var.

TEOG TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?
Tercihler okul kodlarına ve okul türlerine göre olmak üzere iki grupta alınacaktır.
A Grubu için öğrencilerden tüm okul türlerini içeren 15 adet tercih alınacaktır. Öğrencilerin A Grubu tercihleri, tercih listelerinde yer alan okulların tercih kodlarına göre, B Grubu tercihleri ise sadece okul türlerine göre yapılacaktır. B Grubu tercih listesinden en az 4 (dört) okul türü zorunlu olarak seçilecektir.

EK YERLEŞTİRME VAR MI?
Ek yerleştirme işlemi yapılmayacaktır.
Yerleştirme, yerleşemeyen öğrenci kalmayacak şekilde tasarlandığından 2. Tercih söz konusu olmayacak.
26-27 Kasım tarihleri arasında yapılacak TEOG sınavında birinci gün Türkçe, Matematik ve Din Kültürü branşlarında 20'şer soru sorulacak. 9'da Türkçe oturumu ile başlayan sınavda öğrencilere her ders için 40 dakika verilecek. Öğrenciler ikinci gün ise Fen ve Teknoloji, TC İnkılap Tarihi, Yabancı dil branşlarından sınava girecek. 2. dönem TEOG sınavları ise 28-29 Nisan 201tarihleri arasında yapılacak.      

DERSLERE GÖRE SINAVLAR NASIL GERÇEKLEŞTİRİLECEK?
Ortak yapılan sınavlar, her dönem 2 yazılısı olan derslerden birincisi, 3 yazılısı olan derslerden ise ikincisi olmak üzere, akademik takvime göre işlenen müfredatı kapsayacak şekilde yapılacak.
Ortak sınavlar iki okul gününe yayılarak yapılacak, o günlerde okullar tatil edilecek, ders yapılmayacak.
Sorular çoktan seçmeli (4 seçenekli) olacak.
Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecek.
Sınavlarda A, B, C ve D diye dört kitapçık türü bulunacak.
Ortak sınavlarda öğrencilerden ücret alınmayacak.

8’inci sınıfların liseye giriş maratonunun ilk aşaması olan 26-27 Kasım’daki sınav hem iyi bir okulun, hem de iyi bir geleceğin anahtarı olacak. En küçük bir hata ise birkaç bin sıra aşağıya düşürebilir.
FEN Bilimleri Dershanesi Rehberlik Koordinatörü Cihan Yeşilyurt’a göre sınav başarısı, kendini tanımak, emek vermek ve bunun sonucunda “Hak ettiğim başarıyı elde edeceğim” demekle ilgili.
Yeşilyurt, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavlarına sayılı gün kala test esnasına yapılması ve yapılmaması gerekenleri şöyle anlattı:

BASİT HATALARDAN NASIL KAÇINILIR?
Öncelikle soruları dikkatli okumak şart. Dikkatli okumadan, doğru yorumlamadan soruları çözmeye başlamak hatayı beraberinde getiriyor.
Soruyu okuduktan sonra 1-2 saniye durup işlemi sakin yapmalı. ‘Çabuk olmalıyım, hızlı çözmeliyim’ paniği de hata yapma riski arttırıyor.
Her ders, her konu, her soru kendi içinde dikkat gerektirir. Soruyu küçümsememek gerektiği gibi büyütmemek de gerekir. Dikkat edilmediğinde en basit konunun en basit sorusunda hata yapılabilir.

En iyisi sınav sırasında çözülemeyen soruyu geçmek. Daha sonra bu soruya dönüldüğünde de eski çözümleri mutlaka silmek gerekir.
Sakin olmak, kendine güvenmek, dsoruyu küçümsememek ya da çok büyütmemek, soruyla zıtlaşmamak da çok önemli yöntemler arasında.
Yaklaşık 1 milyon 287 bin öğrenci, 26-27 Kasım’da iyi bir liseye girmek için yarışacak.  8’inci sınıf öğrencileri ortak sınavlarda ter dökerken, diğer öğrenciler ise tatil yapacak. Sınav yapılacak okullarda 26-27 Kasım günlerinde, diğer sınıflar tatil yapacak.

TEOG'DA SKANDAL! 0 PUAN VERİLEN GAYRİMÜSLİM ÖĞRENCİLERDEN BAKANLIĞA DERS OLACAK YANIT

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi’nin (TEOG) ilk dönem sonuçları açıklandı. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden muaf gayrimüslim öğrenciler e-okul sistemine ‘G’ yani “Sınava girmedi” diye kodlanıp sıfır almış gibi işlem görüp 33.34'e varan bir puan kaybı yaşadılar.

 

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.