26-27 Kasım 2014 Teog sınavında hatalı soru varmı

26-27 Kasım 2014 Teog sınavında hatalı soru varmı
TEOG'da çelişkiye düştüğünüz, hatalı olduğunu düşündüğünüz sorular var mı? Eğer sorunuz varsa sodem38@gmail.com'da yorumlarınızı değerlendiriyoruz.

'teog Daki Matematik Sorularından Kenar Uzunluğu Veya Yol Uzunluğu Gibi Karekök İşlemi İçeren Sorularda Hata Olduğunu Düşünüyorum. Çünkü Uzunluklar Ölçülebilir. Kareköklerde Kökden Çıkamayan Sayılar Irrasyonel Sayılar Olarak Bilinir Ve Virgülden Sonra Sonsuza Kadar Tekrar Etmeyen Sayılardır. Zaten Geçen Sene Böyle Bir Soru İptal Edilmişti. Bu Sene Bu Sorulardan 4 Tane Sormuşlar. Ayrıca Ötelemeli Yansımada K Harfinde De Yansıma Doğru Olrak Yapılmış Öteleme Hatalı Olmuş Varsayımından Ziyada Köşegenler Doğrultusunda Öteleme Yapılabilir Yorumu Katılmalıdır.'

Teog A Grubu Matematık 6. Soru
Merhaba. Kardeşimin Sonuçlarını İnceliyordum Ve 6. Soruyu Yanlış Yapmış. Soruyu Dikkatlice Okumama Rağmen Soruyu Hatalı Buluyorum Sorudaki Kesinlik İfadesine Hiç Bir Şık Uymuyor. Sorunun Yanlış Olduğunu İddia Ediyorum Eğer Ben Yanlış Düşünüyorsam Yardımcı Olur Musunuz? 

Matematik A Kitapcığının  3  Sorusu  Ötelemeli Yansıma  İyibakıldığında  H  Harfinin Alt  Tarafı İle  Üst Tarafının Eşit Olmadığı  Üst Tarafın Kısa Alt Tarafın Uzun Olduğu Görülür Eşit Olmadığı İçin Şeklin Ters Dönmesi Gerekirdi  Bu Haliyle Yansıma Değil Öteleme Olmuştur  Ötelemeli Yansıma Olmamıştır

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
109 Yorum