28 Ekim Cuma tatil mi yarım gün mü

28 Ekim Cuma tatil mi yarım gün mü
28 Ekim cuma günü tatil mi, yarım gün mü tatil sorusunun net cevabı için gözler MEB'de. 29 Ekim resmi tatili bu sene cumartesi gününe denk geliyor. Peki 28 Ekim Cuma okullar yarım gün mü tatil memurlara tatil mi?

28 Ekim Perşembe günü tatil mi okullar yarım gün mü sorularının net cevabı için gözler MEB'e çevrildi. Bu sene 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Cuma gününe denk geliyor. Peki 28 Ekim yarım gün mü okullar tatil mi bakın yönetmelik bu konuda ne diyor?

28 Ekim Perşembe Tatil mi Yarım Gün mü

Öğrencilerin merak ettiği tatil konusu Ulusal Bayram ve Tatiller Hakkında Kanun Yönetmeliğinin 1. maddesinde şu şekilde geçiyor;

"1923 yılında Cumhuriyetin ilan edildiği 29 Ekim günü Ulusal Bayramdır. Türkiye'nin içinde ve dışında Devlet adına yalnız bugün tören yapılır. Bayram 28 Ekim günü saat 13.00'ten itibaren başlar ve 29 Ekim günü devam eder."

Buna göre okulların 28 Ekim Perşembe günü öğleden sonra okullar tatildir.

Cumhuriyet Bayramı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet yönetimi ilan etmesi anısına her yıl 29 Ekim günü Türkiye'de ve Kuzey Kıbrıs'ta kutlanmaktadır.

24
0
3
0
0
1
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.