29 Ekim tatili kaç gün olacak

29 Ekim tatili kaç gün olacak
29 Ekim'in Cumhuriyet Bayramı kutlamaları dolayısıyla tatil olması ve 28 Ekim Pazartesi gününün yarım gün olması, pek çok vatandaş için 'Tatil 4 gün olur mu?' sorusunu akıllara getirdi. Peki, 29 Ekim tatili kaç gün olacak? İşte konu ile ilgili detaylar...

4 günlük tatil yapma olanaklarının olup olmadığını 29 Ekim tatili kaç gün sorusu ile öğrenmek isteyen vatandaşlar, internet üzerinden son gelişmeleri araştırmaya başladı. 28 Ekim tarihinin yarım gün olması dolayısıyla 29 Ekim Salı gününün hafta sonu ile birleştirilip 4 günlük tatile bağlanması, pek çok vatandaşın gündeminde yer alıyor. Peki, 29 Ekim tatili kaç gün olacak? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler

29 EKİM TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın Salı gününe denk gelmesi, 4 günlük tatil imkanı için zemin hazırlayacak.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, bu yıl Salı gününe denk gelecek. Resmi tatil olarak belirlenen bugünden bir önceki güne denk gelen 28 Ekim Pazartesi günü ise yarım gün olacak. 

28 Ekim Pazartesi gününün kamu çalışanlarına yarım gün idari izin olarak verilmesi halinde hafta sonu tatiliyle birlikte toplam tatil süresi 4 gün olacak. Böylece, 26-27-28-29 Ekim tarihlerinde tatil yapma imkanı ortaya çıkacak.

İdari izin verilmemesi halinde 28 Ekim Pazartesi günü yarım gün izin alan kamu çalışanları, dilerlerse tatillerini 4 güne çıkarabilecek.

Konuyla ilgili önümüzdeki günlerde resmi bir açıklama yapılması halinde haberimizin içerisinde duyurulacaktır.

29 EKİM'DE 4 GÜN TATİL OLACAK MI?

Milyonlarca vatandaş, 28 Ekim'de tatil olup olmayacağını araştırıyor. Resmi Gazete'de yer alan bilgilere göre; 1923 yılında Cumhuriyetin ilan edildiği 29 Ekim günü Ulusal Bayramdır. Türkiye'nin içinde ve dışında Devlet adına yalnız bugün tören yapılır. Bayram 28 Ekim günü saat 13.00'ten itibaren başlayacak ve 29 Ekim günü devam edecek.

29 Ekim tatilinin kaç gün yapılacağı ise en çok merak edilenler arasında. 29 Ekim Salı gününe denk geliyor. 28 Ekim ise yarım gün olarak tatil yapılıyor. Hafta sonu tatili ile birleştirildiğinde 28 Ekim'de tam gün sayılırsa 4 gün tatil yapılabilecek. Ancak, konu ile ilgili resmi bir açıklama bulunmuyor.

29 EKİM NE ZAMAN, HANGİ GÜN?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 2019 yılında salı günü kutlanacak.

29 EKİM RESMİ TATİL Mİ?

Cumhuriyet Bayramı'nın kutlandığı ülkelerde 28 Ekim öğleden sonra ve 29 Ekim tam gün olmak üzere bir buçuk gün resmî tatildir. 29 Ekimlerde stadyumlarda şenlikler yapılır, akşam ise geleneksel olarak fener alayları düzenlenir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.