3001 nitelik kodu nedir

3001 nitelik kodu nedir
3001 nitelik kodu nedir, KPSS 3001 nitelik kodu özel şartı ne işe yarar, KPSS sınavını da ÖSYM tarafından gerçekleştirilen bir sınavdır. Aynı zamanda KPSS ile girilen meslekler, bir devlet memuru olma niteliğindedir.

Nitelikli kodlar da her biri kişilere özgü farklı niteliklere, ayrımlara, kadrolara ayırmış şekildedir. 3001 nitelik kodunun da bu yönlü özellikleri bulunur.

3001 Herhangi bir ön lisans programından mezun olmak.

KPSS 3001 nitelik kodu özel şartı nedir

KPSS, ÖSYM kurumu tarafında gerçekleştirilen sınavlardan birisidir. Bu sınav bireylerin devlet memurluğuna girebilmeleri, atanabilmeleri için şart olan bir sınavdır. Bu sınavdan alınan puan ile mesleklere giriş, atanma yapılır. Bu nedenle bu sınav bireyler için mühim bir önem arz etmektedir. Bunun yanı sıra bu sınava girilip puanı alındıktan sonra mesleklere giriş için devlet emri ile ÖSYM tarafından nitelik kodları oluşturulmuştur.

Bu nitelik kodlarında her biri farklı özellikler arz etmektedir. 3001 nitelik kodu da bunlardan birisini teşkil eder. 3001 nitelik kodunun ilk özelliği bölüm fark etmeksizin alım yapmasıdır. Ancak bu bölümlerin meslek yüksekokullarından birisi olmak zorundadır. Bölüm fark etmese de lisans programlarından alım yapılmamaktadır. Ön lisans programından mezun olmuş, diploma almış bir birey olunması gerekmektedir.

3001 kadroları hangileridir

3001 nitelik kodu ile alım yapan birçok kurum bulunmaktadır. Bunlardan en çok bilinenleri ise DHMİ,Belediyeler, İl Özel idareleri ve Üniversiteler gibi kurumlardır. Mezun olduğu bölüm ile alakalı kadro açılmayan birçok Önlisans mezunu bu nitelik kodu ile açılan kadrolara başvurmaktadır. Bu nedenle 3001 nitelik kodu ile alım yapılan kadrolar yüksek taban puan ile alımları kapatmaktadır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.