31 Mart'ta okullar tatil, ek ders ödenecek mi

31 Mart'ta okullar tatil, ek ders ödenecek mi
Bakan Nabi Avcı, 31 Mart'ta okulların tatil olacağını açıkladı. Peki bugünde, ek ders ödenecek mi?

30 Mart Mahalli İdareler Seçimleri için sandıklar okullarda kurulacağı, öğretmenler bu seçimde de görevli olacakları için okullarda ders yapılmayacak, bakanlık tarafından tatil ilan edilecektir. Bu konuda resmi yazı yayımlanmasa da sayın bakan tarafından açıklama yapılmıştır.

Peki bu durumda öğretmenlere ek ders ücreti ödenecek midir?

Bu konuda Toplu Sözleşme Mutabakat Tutanağına bakmak gerekir.

Resmi Gazetede yayımlanan metinde yer alan;

"Ders görevinin yapılmış sayılacağı haller

Madde 2- (1) Milli Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarında ders yılı içerisindeki iş günlerinde genel idari izinli olmaları sebebiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler...... bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim, hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılırlar.

Hükmü bulunmaktadır.

Buradan da anlaşılacağı üzere öğretmenler o gün okula gitmiş kabul edilerek ek ders ücretlerini alacaklardır.

Burada genellikle iş yapmadan ücret alınıyor eleştirisi gelmektedir. Bir noktaya vurgu yapmakta fayda vardır. 2006 yılına kadar Bir sınıf öğretmeni bir gün okula gelmediğinde o gün yapamadığı 6 saatlik dersin 3 saati maaş 3 saati de ek ders karşılığı sayıldığından sadece 3 saat ek dersi kesilmekteydi. 2006 yılından sonra bu durum değiştirilmiş ve sadece bir gün göreve gelmeyen bir sınıf öğretmeni o gün 6 saat derse girmediği halde 7 saat ek dersi kesilmektedir. Yani tamamı ek dersten kesilmektedir. Bu durumu daha açık halde belirtmek için şöyle söyleyelim: 2,5 gün dini bayram nedeniyle tatil olan bir haftada bir sınıf öğretmeni tatil olmayan 2,5 gün okula gitse bile hiç ek ders ücreti almamaktadır. Aynı haftada 2,5 gün izinli olduğu 2,5 gün de raporlu olduğu için hafta boyu hiç gelemeyen öğretmen de hiç ücret almamaktadır. 2,5gün gelen ile hiç gelmeyenin eşit olduğu bir sistemle karşı karşıya kalındığını hatırlatmak isteriz.

Sonuç olarak; toplu sözleşme gereği 31 Mart 2014 tarihinde okulların tatil olması nedeniyle tüm öğretmenler ek ders ücretlerini başkaca bir işleme gerek kalmaksızın alacaklardır.

Maksut BALMUK - Eğitim Yöneticisi

Kaynak:Memurlar.Net

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.