Yeteneklerinizi geliştirebilmek için nelere ihtiyacınız var

Yeteneklerinizi geliştirebilmek için nelere ihtiyacınız var
Hangi alanlarda yetenekli olduğunuzu düşünüyorsunuz, Yetenekli olduğunuzu düşündüğünüz alanda neler yaptınız, Yeteneklerinizi geliştirebilmek için nelere ihtiyacınız var?

Neleri yapmaktan hoşlanıyorsunuz? Neleri yapabiliyorsunuz? Yazınız.

Yapmaktan hoşlandıklarım: Spor, gezmek, fotoğraf çekmek, arkadaşlarla muhabbet etmek.
Yapabildiklerim: Spor, Fotoğraf çekmek, bilgisayarda oyun oynamak, Gezmek

Yukarıya yazdıklarınızı arkadaşlarınızla karşılaştırınız. Hepiniz aynı şeyleri yapmaktan hoşlanıyor musunuz? Ortak yönleriniz ve farklılıklarınız var mı? Neden?

Hayır. Hepimizin farklı zevkleri var. Bunun yanında da farklı yetenekleri var. Kimimiz iyi basketbol kimimiz iyi futbol oynuyor. Mesela bir arkadaşım daha bu yaştan bağlama çalabiliyor. Oysa ben daha çalamıyorum. Bu da herkesin kendi yetenek ve zevkleri olduğunu gösteriyor bizlere.

Çevrenizi gözlemlediğinizde insanların yaşadıkları çevrede farklı işlerle uğraştıklarını görebilirsiniz: ayakkabı tamircisi, tesisatçı, öğretmen, doktor, sporcu, müzisyen… Sizce bunun nedeni ne olabilir?

Çünkü her biri kendi yeteneğine ve imkanlarına aynı zamanda geçmişteki çalışmalarına göre farklı meslek sahibi olmuştur. Bu da insanların hepsinin farklı işlere yetenekleri olduğu ve aynı zamanda çalışmaları karşılığında farklı işleri yapma durumunda olduğunu gösteriyor bize.

Fotoğrafları inceleyiniz. Fotoğraflardaki çocukların her birinin farklı uğraşları olmasının nedenlerini açıklayınız.

Çünkü her çocuğun beğenisi, zevki, duyguları ve de en önemlisi yetenekleri farklıdır. Çocuklar bu farklılıklar üzerine hayatlarını kurarlar.

Ayşe Begüm Onbaşı yetenekli olduğu alanda başarı elde etmek için neler yapmıştır?

8 yaşından beri çalışmıştır. Ayrıca, antrenmanlardaki azim, disiplin, düzgün çalışma ve kuralları uygulama kısımlarındaki kararlı oluşu da bu başarıyı getirmiştir.

A. Aşağıdaki soruları kendi yeteneklerinizi düşünerek cevaplayınız.

1. Hangi alanlarda yetenekli olduğunuzu düşünüyorsunuz?

Spor alanında yetenekli olduğumu düşünüyorum. Hem sporu sevmem hem de fiziğimin uygun olması bu düşüncemde etkilidir.

2. Yetenekli olduğunuzu düşündüğünüz alanda neler yaptınız?

Kendimi geliştirmeye çalıştım. Bizim mahallede amatör sporlar ilgilenen ve bu sporu ayakta tutan bir kaç kulübe giderek en uygun olanına adımı yazdırdım. Spor salonuna gittim. Zararlı maddelerden uzak durdum.

3. Yeteneklerinizi geliştirebilmek için nelere ihtiyacınız var?

Sağduyu, Azim, Sabır, Cesaret, Özveri, İnatçılık, Kararlılık gibi özelliklere ihtiyaç vardır. Bunlar varsa zaten gerisi çok kolay halledilir.

B. İlgi duyduğunuz alanda başarılı olmuş birini tanıyor musunuz? Bunlardan birinin hayatını araştırarak aşağıdaki alanları doldurunuz.

ADI: USAİN BOLT
ESERLERİ: Dünya ve Olimpiyat Şampiyonlukları
ÇALIŞMA ALANI: Atletizm
EĞİTİMİ – HAYATI: Jamaika da doğmuştur. Ailesinden genç yaşta ayrılarak koşulara katılmıştır. Çok büyük başarılara imza atmıştır.

53
109
169
115
107
111
108
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.