Kroki nedir, ne amaçla çizilir

Kroki nedir, ne amaçla çizilir
Kroki nedir, ne amaçla çizilir, Kroki, bir yerin (bir binanın konumu, bir sokak yada mahalle vb.) kuş bakışı görüşünün küçültülerek, ölçüsüz olarak düzlem üzerine çizilmesine, kroki denir.

Kroki nedir, ne amaçla çizilir

Kroki bir yerin haritasını çıkarmak demektir. Bir yeri işaretlemek ya da kuş bakışı haritasını çıkarmak için çizilir.

Bilinenden bilinmeyene doğru varmak, bilinmeyeni öğrenmenin en kolay yollarından biridir. Bu durum en çok adreslerde işe yaramaktadır. Adres tarifleri için özellikle adres noktalarının kuş bakışı çizimi yapılır. Bir yerin kuş bakışı kaba taslak çizimi krokiyi oluşturur.

Kroki bir yerin kuş uçuşu çizilmesidir. Krokinin çizilme amacı adres noktasının daha kapsamlı ve daha düzgün ortaya konmasıdır. Bir yerin adres tarifinde kroki çizimi kullanılmaktadır. Bazı krokilerde bilinen yerlerin logoları da konulmaktadır. Sokak, cadde, dönemeç, bilindik kurumlar krokilerde gösterilmektedir.

Krokinin kullanım amacı, adres noktasının en kısa zamanda ve en kolay şekilde bulunmasıdır. Bunun için katalog ve kartvizitlere krokiler çizilmektedir.

ornek-kroki.jpg

Soru 1- Kroki ile ilgili verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?

A- Kuş bakışı olarak yapılan bir çizimdir.
B- Krokide ölçek bulunmaz.
C- Krokilerde önemli yerler sembollerle ifade edilebilir.
D- Krokiler belirli ölçülere göre çizilir

Cevap : D- Krokiler belirli ölçülere göre çizilir

Soru 2- Kroki, bir yerin yukarıdan …….. görünümünün ………olarak çizilmesidir.

Yukarıdaki boş yerlere sırası ile ne gelmelidir?

Cevap : kuşbakışı ve kabataslak

587
292
830
47
50
221
1253
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum