Size çevrenizdeki bir yeri sorduğunda nasıl tarif edersiniz

Size çevrenizdeki bir yeri sorduğunda nasıl tarif edersiniz
Bu yazımızda bir kişi size çevrenizdeki bir yeri sorduğunda nasıl tarif edersiniz kısaca olarak bilgi aktaracağız.

Bir kişi size çevrenizdeki bir yeri sorduğunda nasıl tarif edersiniz?

Öncelikle mahalleyi sonra da en yakın yerdeki başka yerleri tarif ederek soran kişiye yardımcı olmaya çalışırdım.

Adres tarifi yapmak gerçekten zordur. Çünkü bildiğiniz bir yeri hiç bilmeyen birine onun anlayacağı şekilde anlatmanız gerekir. Bu da karşınızdaki kişiyi tanımakla aşılabilecek bir sorundur. Bu nedenle adres soran kişiye adres üzerindeki yerlerden bahsedilerek bilip bilmediği teyit edilir. Böylece kolay bir anlatımla adres tarifi yapılabilir.

Adres tarifi yaya ya da araçla gelip soran kişilere göre değişir. Yürüme yolu ya da araç yolu ona göre belirlenir. Yaya ise yürüme yolundan tarif edilir. Araçsa aracın gidebileceği yerlerden tarif edilir. Daha çok adres noktasının yanındaki bilinen dükkanlar, kurumlar ve caddeler kullanılmakta ve adres bilmeyen kişiye yaklaştırılmaktadır.

Kaynak:Eğitim Sistem

1
2
1
1
1
2
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.