4. Sınıf Sosyal Bilgiler Sayfa 27 Cevapları Ferman Yayıncılık

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Sayfa 27 Cevapları Ferman Yayıncılık
4. Sınıf Ferman Yayıncılık Sosyal Bilgiler Sayfa 27 Etkinlik ve Sonraki Konuya Hazırlık Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

5. Etkinlik

Aşağıda verilen şiiri ve metni okuyup soruları yanıtlayınız.

FARKLIYIZ

Ceren sevgi dolu, Emre güzel sözlü,
Fatih sarı saçlı, Arda siyah gözlü,
Berat uzun boylu, Civan tombul yüzlü,
Pelin’in hayal gücü geniş, Gökçe ise güçlü,
Küçük Ömer duygu dolu, biraz da sulu gözlü,
Şimdi size söyleyeyim, sözün özü:
Hepimiz farklıyız, hepimiz arkadaşız.

Şiirin sizde uyandırdığı duygu ve düşünceleri arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap
: Farklılığın ne kadar büyük bir zenginlik olduğunu bir kez daha anladım. Mesela her çocuğun ilgi ve yeteneğinin farklı olduğunu her bireyin özel olduğunu fark ettim.

Şiirde bireyler arası hangi farklı özelliklere değinilmektedir? Açıklayınız.
Cevap
: İnsanların eğlence anlayışlarının yeteneklerinin, ilgi alanlarının ve karakter yapılarının farklı olması anlatılmaktadır.

Şiirde değinilenler dışında bireyler arası farklılıklara sizler de örnekler veriniz.
Cevap
: Mesela babam çayı sevmez annem ise çay hastasıdır. Kardeşim kitap okumayı sevmez ama ben masal okumaya bayılırım. Gibi örnekleri çoğaltabiliriz.

DOĞRU İLETİŞİM

Günlük yaşamımızda karşılaştığımız iletişim problemlerinin önemli bir bölümü empati yapmadığımız için gerçekleşmektedir. Bizden farklı özelliklere sahip insanları daha iyi anlayabilmemiz, farklılıkları zenginlik olarak görmemizle yakından ilişkilidir. Doğru iletişimin önemli unsurları, bizden farklı kişisel özelliklere sahip diğer bireyleri anlamaya çalışmamız ve onları saygıyla dinlememizdir. Farklılıklarımızı bir zenginlik olarak görmeliyiz. Toplumumuzun huzurunu ve barışını sürdürmek konusunda istekli olmalıyız.

İnsanlar birbirinin farklı özelliklerini tanıyıp kabul etmezse doğru iletişim kurabilir mi? Neden? Fikirlerinizi söyleyiniz.
Cevap
: Hayır kurulamaz. Çünkü insanların farklı özellikleri olduğu ve bu özellikleri bizim özgürlük alanlarımızı ihlal etmediği sürece onlara saygı duymamız gerektiğini unutmamalıyız.

Doğru iletişim kurmak için metinde değinilenler dışında başka hangi özelliklere sahip olunmalıdır? Fikirlerinizi söyleyiniz.
Cevap
: Doğru iletişim için öncelikle samimi olmak, doğru kelimeleri doğru zamanda kullanmak, insanların hassasiyetlerine saygı duymamız gerekmektedir.

Sonraki Konuya Hazırlık

Toplumumuzda yaşayan insanlar arasında saygı olmasaydı ne gibi sorunlarla karşılaşabilirdik? Dosya kâğıdına bununla ilgili bir metin yazınız. Yazdığınız metni sınıf panosuna asınız.
Cevap
: Saygı ve sevgi bir toplumu bir arada tutan en değerli özelliklerdir. Bu ikisinin olmaması durumunda toplumla kavgalar ve ayrılıklar baş gösterir. Bu da bir süre toplumun yıkılmasına ve insanların mutsuzluğuna yol açar.

2
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.