4. Sınıf Sosyal Bilgiler Sayfa 28 Cevapları Ferman Yayıncılık

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Sayfa 28 Cevapları Ferman Yayıncılık
4. Sınıf Ferman Yayıncılık Sosyal Bilgiler Sayfa 28 Etkinlik ve Söyleyelim Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Hazırlanalım

“Saygı duyuyorum.” cümlesini Kullandığımız durumlar hangileridir? Fikirlerinizi paylaşınız.
Cevap
: İnsanların farklı düşünceleri olduğunda , farklı beğenilerini ve onlara katılmadığımız durumları anlattıklarında bu cümleyi kullanıyorum.

Söyleyelim

Sınıf panosundaki metinleri inceleyiniz. Metinlerde hangi durumlar örneklendirilmiştir? Saygının olmadığı bir ortamda sevgi ve güven gelişebilir mi? Söyleyiniz.
Cevap
: Özellikle dezavantajlı durumlara sahip çocukların aslında bizlerden farkı olmadığı ve onların bu durumunu göz önünde bulundurarak onlarla olan iletişim ve paylaşımlarımıza daha fazla özen göstermemiz gerektiğini anladım.

Aşağıda verilen genel ağ haberini okuyunuz. Konya Büyükşehir Belediyesi sizce neden böyle bir çalışma yapmıştır? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

Konya Büyükşehir Belediyesi ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle, “Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi” kapsamında, 29 okulda kurulan geçici eğitim merkezlerindeki öğrencilere, üç bin adet kitap seti hediye edildi.
Konya’nın Karatay ve Meram ilçelerinde, Genç Komek Yaz Okulu eğitimlerinin verildiği 29 okulda kurulan geçici eğitim merkezlerinde eğitim gören savaş mağduru Suriyeli çocukların, Türkçe dil seviyelerini geliştirmeleri amacıyla 3 bin adet kitap dağıtıldı.
Cevap: Ülkemize zorunlu sebeplerden dolayı göç etmek zorunda kalan çocukların hem dilimizi hem de kültürümüzü iyi bir şekilde öğrenerek bu ülkeye faydalı insanlar olmalarını sağlamak için yapılmış olumlu bir kampanyadır bence.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.