4. sınıfta takdir teşekkür var mı, 2024 yılında dördüncü sınıflara takdir ya da teşekkür veriliyor mu, kalktı mı

4. sınıfta takdir teşekkür var mı, 2024 yılında dördüncü sınıflara takdir ya da teşekkür veriliyor mu, kalktı mı
Öğrencilerin karne almasına sayılı günler kala 4. sınıfların takdir ya da teşekkür belgesi verilip verilmeyeceği merak edilen konulardan birisi oldu. İlkokullarda yalnızca 4’üncü sınıflarda uygulanan sınav odaklı değerlendirme artık yapılmıyor.

4. Sınıflarda takdir ve teşekkür belgesi verilmeyecek

2023-2024 eğitim öğretim yılı ilk döneminin karneleri bu hafta dağıtılacak. Öğrencilerin karnelerinde yer alacak notlar ve belgeler merak konusu. Özellikle 4. sınıflarda takdir ve teşekkür belgesi verilip verilmeyeceği konusunda veliler ve öğrenciler tereddüt yaşıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2022 yılında yapılan değişiklikle, ilkokullarda 1, 2, 3 ve 4. sınıflarda sınav uygulaması kaldırıldı. Bu kapsamda, 4. sınıflarda da yazılı sınav yapılmayacağı için karnelerde not da yer almayacak. Dolayısıyla 4. sınıflara takdir ve teşekkür belgesi de verilmeyecek.

Süreç odaklı değerlendirme

İlkokullarda artık sınav yerine süreç odaklı değerlendirme yapılacak. Öğrencilerin akademik ve sosyal gelişimleri ders öğretmenleri tarafından takip edilecek. Bu takip sonucu ortaya çıkan değerlendirmelerle notlandırma yapılacak.

Öğrenciler, katılım gözlem formları, oyun temelli değerlendirmeler ve verilen görevleri yerine getirme amaçlı ölçme araçları ile takip edilecek.

Pandemi uygulaması kalıcı hale getirildi

2021 yılında pandemi tedbirleri kapsamında alınan karar gereği 1, 2 ve 3. sınıflarda sınav uygulaması yapılmıyordu. Bunun yerine sınıf içi değerlendirmelere göre öğrencilere karne veriliyor, yazılı sınav uygulaması sadece 4. sınıflarda yapılıyordu.

Yeni yönetmelikle 1, 2 ve 3. sınıflarda pandemi uygulaması kalıcı hale getirilirken 4. sınıflarda da yazılı sınavın kalmasıyla ilköğretim kademesinde yazılı sınav uygulaması tamamen kaldırılmış oldu.

Sonuç olarak; 2023-2024 eğitim öğretim yılı ilk döneminde 4. sınıflarda takdir ve teşekkür belgesi verilmeyecek. Öğrencilerin karnelerinde notlar yerine, ders öğretmenleri tarafından yapılan süreç odaklı değerlendirmeler yer alacak.

0
1
0
0
1
0
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.