5. Sınıf Meb Fen Bilimleri Hava Kirliliği Cevapları

5. Sınıf  Meb Fen Bilimleri Hava Kirliliği Cevapları
5. Sınıf Fen Bilimleri Meb Yayınları 6. Ünite İnsan ve Çevre Sayfa 227 Hava Kirliliği Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

5. Sınıf Meb Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Güneşin Cevapları

5. Sınıf Meb Fen Bilimleri Sayfa 227 Cevabı

  • Beherglası bir miktar musluk suyu ile dolduralım ve inceleyelim.
  • Beherglasın içine bir miktar kum ekleyelim ve karıştıralım.
  • Süzgeç kâğıdına huni biçimi verelim ve huni içine yerleştirelim.
  • Huni ve süzgeç kâğıdını kullanarak kum ekleyerek kirletiğiniz suyu diğer beherglasa süzelim.

Kirlenmiş su kaynakları nasıl temizlenebilir?

Kirli su kaynaklarının kullanımı kolera, tifo gibi hastalıklara sebep olabilir. Kirlenen su kaynaklarını, kullanım amacına göre arıtarak temizleyebiliriz. Bu arıtma işlemi, arıtma tesislerinde yapılmaktadır. Arıtma işlemi; fiziksel arıtma, kimyasal artıma ve biyolojik arıtma olarak aşama aşamadır. Bu işlemler, temizlenecek suyun kirlilik oranına göre değişebilir. Mesela arıtılacak su, çok kirli değilse biyolojik arıtma yapılmayabilir.

Suların arıtılması, çok maliyetli sistemlerdir ve ne kadar arıtılırsa arıtılsın temiz suyun yerini tutamaz. Bu nedenle su kaynaklarımızı çok iyi korumalı ve onları kirletmemeye gayret göstermeliyiz.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
2
0
2
2
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.