5. Sınıf Meb Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Uygulamalı Bilim Cevapları

5. Sınıf  Meb Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Uygulamalı Bilim Cevapları
5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Meb Yayınları 8. Ünite Fen ve Mühendislik Uygulamaları Sayfa 268, 269, 270 Uygulamalı Bilim Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

5. Sınıf Meb Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Uygulamalı Bilim Cevapları

5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Meb Yayınları 8. Ünite Fen ve Mühendislik Uygulamaları Sayfa 268, 269, 270 Uygulamalı Bilim Soruları ve Cevapları

5. Sınıf Meb Yayınları Ortaokul Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 269 Cevabı

1) Aşağıdaki kutucuklara hayalinizdeki bilim insanının ve mühendisin resimlerini çizerek hayalinizdeki bilim insanının ve mühendisin cinsiyet ve yaşını tabloya yazınız.

2) Sizce bir bilim insanı ve bir mühendisin sahip olması gereken özellikler nelerdir? Tabloda verilen özelliklerden uygun olanları işaretleyiniz.

Bilim insanı meraklı olmalıdır. Akılcı, şüpheci, tarafsız, çalışmaları sonuca ulaşana kadar çalışan, gözlem ve deneylerinde uyun olan yöntemi belirleyebilen kişiler olmaları gerekir.
Mühendisler, insan ve toplum yararına bir şeyler üretmeyi ilke edinmiş olmaları gerekir. Fen, matematik ve mühendislik bilimlerini etkili bir şekilde kullanmalıdırlar. Çalıştıkları ortamla uyum içerisinde olup, proje kontrolü yaparken adaletli ve dürüst olan kimseler olmaları gerekmektedir.

0
2
0
0
0
0
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum