5. Sınıf Meb Sosyal Bilgiler Egemenlik ve Bağımsızlık Sembollerimiz Cevapları

5. Sınıf Meb Sosyal Bilgiler Egemenlik ve Bağımsızlık Sembollerimiz Cevapları
5. Sınıf Sosyal Bilgiler Meb Yayınları 6. Ünite Etkin Vatandaşlık Sayfa 162, 163, 164 Egemenlik ve Bağımsızlık Sembollerimiz Etkinlik Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

5. Sınıf Meb Sosyal Bilgiler Sayfa 162 Cevabı

Millî egemenlik ve bağımsızlık denildiğinde aklınıza neler geliyor?
Milli egemenlik yönetimde halkın söz sahibi olması anlamına gelir. Bu da halkın kendi kendini yönetmesi anlamına gelmektedir.

5. Sınıf Meb Sosyal Bilgiler Sayfa 163 Cevabı

Çocuğun sözlerine siz de bayrağımıza verdiğimiz değerle ilgili bir cümle ekleyiniz.
Bayrağımızı her ne olursa olsun her zaman en yukarıda tutuyoruz..

İstiklâl Marşı başka nerelerde okunuyor? İstiklâl Marşı okunurken nasıl davranıyorsunuz?
Milli bayram ve törenlerde, spor müsabakalarında, uluslararası spor müsabakalarında, önemli gün ve haftaların kutlanmasında…

5. Sınıf Meb Sosyal Bilgiler Sayfa 165 Cevabı

Sıra Sizde
Aşağıdaki alana Türk bayrağı ya da İstiklâl Marşı ile ilgili duygularınızı şiir, yazı veya resimle anlatınız.

BAYRAĞIM
Sen dalgalan kimse sana bakmasın yan
Ben oldukça olacak hep sana saygı duyan
Bizler biter kül olur dağılırız sen olmasan
Ey güzel bayrak sensin bütün sevgiye layık olan

Aşağıdaki alana Türk bayrağı ya da İstiklâl Marşı ile ilgili duygularınızı şiir, yazı veya resimle anlatınız. Aşağıdaki tabloya Türk bayrağı ve İstiklâl Marşı’nın milletimiz için önemini yazınız.

Bayrağımız Türk topraklarında yaşayan insanların onuru ve gururudur. Bayrak, simgelediği ülkenin en değerli varlığıdır.

Bayrağımızı görünce geçmişte ülkemizin kurtarılması adına yapılan savaşları ve kazanılan zaferleri hatırlarız. Vatan uğruna ölen şehitlerimizi anarız. Özgür olmanın değerini daha iyi anlarız. Türk bayrağı, gururlu, onurlu bir milleti, Türk milletini simgeler. Üzerinde olan kırmızı renk, bu vatan uğruna kanlarını toprağa dökmüş, düşmanla savaşmış ve şehit olmuş kişilerin kanını simgeler. Bayrağımızda bulunan hilal şeklindeki ay, bazı insanlara göre ilk Türk devletlerinde inanılan Gök Tanrı'yı, bazı insanlara göre de İslam'ı vurgulayıp simgelemektedir. Türk bayrağı üzerinde olan yıldız aynı zamanda bağımsızlığı ve özgürlüğü simgeler. Türk bayrağı şerefi simgeler.

İstiklal marşımız Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasının ardından ünlü şair Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınmıştır. 10 kıtalık bu şiirde Türk milletinin kahramanlığı ve zafer için mücadelesi çok iyi bir şekilde yansıtılmıştır. İstiklal marşı içeriğinde çok anlamlı öğütler bulundurur. İstiklal marşına saygı duymalıyız, çünkü bizlere bu vatanı armağan etmek adına canlarını vermiş şehitlerimizin anısını için bu marşı her duyduğumuzda saygıyı eksik etmemeliyiz.

129
42
127
44
53
17
37
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum