5. Sınıf Meb Sosyal Bilgiler Ekonomi İçin Yeni Fikirler Cevapları

5. Sınıf Meb Sosyal Bilgiler Ekonomi İçin Yeni Fikirler Cevapları
5. Sınıf Sosyal Bilgiler Meb Yayınları Ekonomi İçin Yeni Fikirler Sayfa 135, 136, 137, 138, 139, 140 Etkinlik Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Meb Yayınları 5. Ünite Üretim, Dağıtım ve Tüketim Sayfa 135, 136, 137, 138, 139, 140 Ekonomi İçin Yeni Fikirler Etkinlik Soruları ve Cevapları

5. Sınıf Meb Sosyal Bilgiler Sayfa 135 Cevabı

Girişimcilik kavramından ne anlıyorsunuz? Açıklayınız.
Girişimcilik herhangi bir alanda zeka ve emeğin birleşmesiyle daha önce yapılmamış olanı yaparak para kazanma ya da bir iş kolunda başarılı olmaktır. Benim aklıma girişimcilik denilince gelen bu oluyor.

5. Sınıf Meb Sosyal Bilgiler Sayfa 136 Cevabı

Nuri Demirağ hangi alanlarda çalışmalar yapmıştır?
İnşaat, Uçak üretim fabrikalarında mühendis, Demir yolu yapımı,

Yaptığı çalışmalar ülke ekonomisine ne tür katkılar sağlamıştır?
Yerli üretim yerleri inşa etmesi sayesinde sermaye ülke içinde kalmıştır. Yaptığı demir yolları ülkenin ulaşım ve sanayisinin gelişimine büyük katkılar sunmuştur. Bu bakımdan ülke sanayisinin gelişiminde büyük rol oynamıştır.

Nuri Demirağ hangi kişilik özelliklere sahiptir?
Girişimci, zeki, akıllı, çalışkan, meraklı biridir.

5. Sınıf Meb Sosyal Bilgiler Sayfa 137 Cevabı

Dağıtımda drone kullanımı ne gibi kolaylıklar sağlayabilir?

  • Daha hızlı teslimat.
  • Daha az maliyetli teslimat
  • Daha güvenlikli teslimat imkanları sağlanır.

5. Sınıf Meb Sosyal Bilgiler Sayfa 138 Cevabı

Haberdeki öğrencilerin yaptığı proje ülke ekonomisine nasıl bir katkı sağlayacaktır? Haberdeki öğrencilerin projelerinde işbirliği yapmalarının önemi nedir?
İşbirliği yapmaları fikir alış verişinde bulunmaları projenin daha hızlı gelişmesini ve oluşmasını sağlamıştır. Bu proje eğer tutarsa ülke ekonomisine katkı sağlanmış olur.

İçinde yaşadığınız toplumun ne gibi ihtiyaçları vardır, bu ihtiyaçların karşılanması konusunda neler yapabilirsiniz? Tartışınız.
Çevremizde yaşayan insanların genel olarak ilk olarak barınma güvenlik Adalet beslenme seyahat etme Eğitim sağlık gibi birçok ihtiyaçlarının olduğunu düşünüyorum.

5. Sınıf Meb Sosyal Bilgiler Sayfa 139 Cevabı

Haberde adı geçen buluş engellilerin hayatını ne kadar kolaylaştırabilir? Tartışınız. Siz engellilerin hayatını kolaylaştırmak için neler yapmayı düşünürsünüz?
Engellilerin hayatını çok kolaylaştırır. Biriyle iletişime geçerken ya da bir şekilde evde iken yalnız olduklarında bazı ihtiyaçlarını giderme adına önemli bir buluş. Ben olsam onları ulaşım sağlık ve eğitim alanındaki ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılama projeleri yapmak isterdim.

Savaş ve afet durumlarında zor şartlar altında yaşayan insanlar için neler yapılabilir? Fikirlerinizi söyleyiniz.

Çeşitli yardım kampanyaları düzenlenerek giysi, yiyecek, ev aletleri gibi temel ihtiyaçlar gönderilebilir. Bunun dışında özellikle doğal afetler de ülkemizin sahip olduğu yangın söndürme uçakları, profesyonel veya gönüllü arama kurtarma ekipleri bölgeye gönderilerek yardım edilebilir.
Gelişen iletişim teknolojileri sayesinde savaşın veya afetin meydana getirdiği zararlar global düzeyde dile getirilmeye çalışarak, yardımların artması sağlanabilir.

5. Sınıf Meb Sosyal Bilgiler Sayfa 140 Cevabı

Arkadaşlarınız ile bir grup oluşturarak ülke ekonomisine katkı sağlayacak bir fikir geliştiriniz. Bunun için:

Ülkemiz gelişmekte ve yeni fikirler çıkararak kendimizi dahada geliştirmemiz gerekli. Bu yüzden , Tarım, sanayi, hayvancılık, süt ve süt ürünleri şimdilerde daha değerli artık insanlar köylere, mahallelere gelmekte şehirden uzak bir hayat yaşamak isteniyor bunu kendi çıkarlarımız için kullanabiliriz köylerde çiftlik kurup ineklerden keçilerden tavuklardan, elde ettiğimiz besinleri satabiliriz hem biz gelişiriz hemde konumumuz diğerlerinden farklı olur herkes bizi tercih eder. Bu elde ettiğimiz ürünleri hem içe hemde dışa ithal edebiliriz. Bu konunun ana başlığı 'Güven çiftlik' olabilir.

41
361
319
26
27
40
543
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
5 Yorum