6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 139 Cevapları Meb Yayınları

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 139 Cevapları Meb Yayınları
6. Sınıf Meb Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 139 Araştır Keşfet Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

İnsanlar farklı enerji kaynaklarını günlük hayatta değişik amaçlarla kullanmaktadır. Aşağıdaki soruların cevaplarını araştıralım ve araştırma sonuçlarını sınıf arkadaşlarımızla tartışalım.

1. Farklı türdeki yakıtların ısı amaçlı kullanımının, insan ve çevre üzerine ne gibi etkileri vardır?
Cevap
: Farklı türdeki yakıtların ısı amaçlı kullanımının insan ve çevre üzerine çeşitli etkileri vardır. Fosil yakıtlar (petrol, doğalgaz ve kömür) kullanımı, sera gazı emisyonlarını artırır, bu da küresel ısınma ve iklim değişikliğini hızlandırır. Ayrıca, hava ve su kirliliği oluşturarak insan sağlığına ve biyoçeşitliliğe zarar verirler.

2. İnsan ve çevre üzerinde olumsuz etkisi olmayan ısı amaçlı kullanılan enerji kaynakları var mıdır?
Cevap
: İnsan ve çevre üzerinde olumsuz etkisi olmayan ısı amaçlı kullanılan enerji kaynakları olarak güneş enerjisi ve rüzgar enerjisi örnek gösterilebilir. Bu yenilenebilir enerji kaynakları, düşük karbon emisyonları ve sıfır hava kirliliği ile çevre dostudurlar.

Araştırma sonuçlarımızı dikkate alarak yakıtların insanlara ve çevreye verdiği zararları engelleyebilecek bir proje geliştirelim.

YENİLENEBİLİR Mİ, YENİLENEMEZ Mİ?

Aşağıda “enerji kaynakları” ile ilgili bir şema verilmiştir. Şemadaki noktalı yerleri kutu içindeki uygun kavramlarla tamamlayalım.

Enerji Kaynakları

Yenilenebilir Enerji Kaynakları

  • Güneş
  • Hidroelektrik
  • Rüzgar
  • Jeotermal

Yenilenemez Enerji Kaynakları

  • Kömür
  • Benzin
  • Mazot
  • LPG

0
0
1
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.