6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 158 Cevapları Meb Yayınları

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 158 Cevapları Meb Yayınları
6. Sınıf Meb Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 158 Düşünüp Değerlendirelim Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Düşünüp Değerlendirelim

Tabaklara ve kâselere vurduğunuzda çıkan sesler aynı mıydı? Bu durumun sebebi ne olabilir? Açıklayınız.
Cevap
: Tabaklara ve kâselere vurduğunuzda çıkan sesler aynı değildi. Bunun sebebi, materyallerin farklı yoğunluk, kalınlık ve yapılarından kaynaklanır.

Araştır Keşfet

Doktor, hastalığının tespit edilmesi için başvuran hastaya çeşitli sorular sorar. Aldığı cevaplara göre hastayı muayene ederek ön tanıyı belirler. Bazı hastalıkların muayenesinde sol elin orta parmağını hastanın muayene edilecek bölgesine koyar ve sesi daha iyi algılayabilmek için diğer parmaklarını cilde değmeyecek şekilde tutar. Ardından sağ elinin başparmağını sol elinin orta parmak ucuna vurur. Karın bölgesindeki farklı noktalarda da aynı işlemi tekrarlar. Bu muayene şekli ile doktorda, algıladığı sesin özelliğine göre incelediği bölgede problem olup olmadığı ile ilgili bir kanı oluşur. Bu örnekten hareketle farklı ses kaynaklarından farklı sesler üretilmesinin günlük hayatta farklı alanlarda kullanımı ile ilgili bir araştırma yapalım. Araştırma sonuçlarımızı sınıf arkadaşlarımızla paylaşalım.
Cevap
: Farklı ses kaynaklarından üretilen sesler, tıbbi tanıdan bina mühendisliğine kadar birçok alanda kullanılır. Örneğin, ultrason cihazları, ses dalgalarını kullanarak vücut içini görüntüler.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.