6. Sınıf Meb İHO Temel Dini Bilgiler Sayfa 111 Cevapları

6. Sınıf Meb İHO Temel Dini Bilgiler Sayfa 111 Cevapları
6. Sınıf Meb Yayınları İHO Temel Dini Bilgiler Ders Kitabı 5. Ünite Sayfa 111 İslama Göre Yaşam Olayları Hazırlık Çalışmaları Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

6. Sınıf Meb Yayınları İHO Temel Dini Bilgiler Ders Kitabı 5. Ünite Sayfa 111 İslama Göre Yaşam Olayları Hazırlık Çalışmaları Soruları ve Cevapları

6. Sınıf Meb Yayınları İHO Temel Dini Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 111 Cevabı

1. Nahl suresinin 58. ve 59. ayetlerinin mealini bularak ne anlatılmak istendiğiyle ilgili ailenizle konuşunuz.

  • 58. AYET: Onlardan birine bir kız müjdelendiğinde, öfkelenerek yüzü mosmor kesilir.
  • 59. AYET: Verilen müjdenin (kendisine göre) kötülüğünden dolayı halktan gizlenir. Böyle bir alçaltıcı duruma rağmen onu yanında mı tutsun yoksa toprağa mı gömsün! Görün işte, ne kötü yargıda bulunuyorlar!

2. Doğal afetlerden korunmak için neler yapabileceğimizi araştırınız.
Ağaçlandırma yapılmalıdır. Fay hatlarına dere yataklarına yerleşim yerleri kurmalıyız.

3. Sağlığımızı korumak için nelere dikkat etmeliyiz? Araştırınız.
Düzenli olarak spor yapmalı ve sağlıklı ve dengeli beslenmelidir. Haftada en az iki defa banyo yapmalı ve dişlerini fırçalamalıdır. Terli su içmemeli, açıkta satılan yiyecekleri yememeliyiz.

4. Ölen kimsenin ardından yapılması gerekenler nelerdir? Büyüklerinizle konuşunuz.
Ölen kimsenin ardından yapılması gerekenlerin en başında ölünün cenazesinin yıkanması, kefenlenmesi, cenaze namazının kılınması ve defnedilmesidir. Ölen kişiyi hayır ve güzellikleriyle anmak, ona güzel dualar etmek.

0
1
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum