Anadolu’ya ilk yerleşen insanlar, yerleşmek için hangi özelliklere sahip yerleri seçmiş olabilirler

Anadolu’ya ilk yerleşen insanlar, yerleşmek için hangi özelliklere sahip yerleri seçmiş olabilirler
Anadolu’ya ilk yerleşen insanlar, yerleşmek için hangi özelliklere sahip yerleri seçmiş olabilirler kısaca açıklayınız

Soru : Sizce Anadolu’ya ilk yerleşen insanlar, yerleşmek için hangi özelliklere sahip yerleri seçmiş olabilirler? Bu konudaki tahminlerinizi sınıf arkadaşlarınızla paylaşınız.

Cevap : Anadolu’ya yerleşen insanlar ilk olarak yeryüzü şekillerinden hareket ederek sulak alanlara ve su kaynaklarına yakın yerlere gelmişlerdir. Daha sonra hayvancılığın yapılabilmesi ve tarımın gelişmesi için uygun yerlere yerleşmişlerdir. İklim özelliklerine göre de nüfus yoğunluğu oluşturmuşlardır

Soru : Yaşadığınız yerleşim yeri sizce sahip olduğu hangi özellikleri sebebiyle yerleşim yeri olarak tercih edilmiştir? Söyleyiniz.

Cevap : Yaşadığımız yer ulaşım, eğitim, güvenlik, sağlık ihtiyaçlarının doğrudan giderildiği bir yer olarak merkezi konumu nedeniyle yerleşim yeri kabul edilerek tercih edilmiştir.

4
44
2
3
2
2
127
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.