AÖL - Açık Öğretim Lisesi Sınav Sonuçları

AÖL - Açık Öğretim Lisesi Sınav Sonuçları
AÖL - Açık Öğretim Lisesi 8-9 Aralık 2018 tarihinde uygulanan 1. dönem sınav sonuçları aol.meb.gov.tr'de ne zaman açıklanacağı konusunda bilgiler vereceğiz.

AÖL 1. Dönem sonu Sınav Sonuçları ne zaman açıklanacak?

Açık Öğretim Lisesi 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı'nın . Dönem Sonu Sınavları 8-9 Aralık 2018'de gerçekleştirilmişti. Yüzbinlerce öğrencinin katılımı ile yapılan sınavların sonuçları için MEB takviminde sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı sene başında belli olmuştu.

MEB Takvimine göre 1. Dönem AÖL sınavının sonuçları 27 Aralık Perşembe günü açıklandı.

8-9 Aralık 2018 tarihlerinde 3 oturum olarak gerçekleştirilen 2018/1. Dönem  sınav sonuçları 27 Aralık Perşembe günü açıklandı. Öğrenciler numaralarını ve şifrelerini Sisteme girerek sınav sonucunu öğrenebilirler.

Açık Öğretim Liseleri 2018-1 sınav sonuçları açıklanmış olup mezuniyet işlemleri tamamlanmıştır. Açık Öğretim Lisesinden mezun olan öğrencilerimiz halk eğitimi merkezi müdürlüklerinden, Mesleki Açık öğretim lisesi ve Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi mezunu öğrencilerimiz ise bağlı bulunduğu yüz yüze eğitim kurumlarından müracaat ederek Çıkma (Geçici Mezuniyet) Belgelerini alabilirler.

2018-1 dönemi diplomaları daha sonra düzenlenecektir.

AÖL GEÇME NOTU KAÇTIR?

AÖL 1. Dönem sınavlarından geçebilmek ve başarılı olabilmek için yeterli olan puan daha önceden 45 idi ancak yapılan son değişiklikler çerçevesinde adayların sınavlardan en az 50 puan almış olması gereklidir.

AÖL SINAV SONUÇLARI İÇİN NASIL İTİRAZ YAPILIR?

Her öğrenci sınav sonuçlarına itiraz edebilme hakkına sahiptir. Buna göre; sınav sonuçları açıklandıktan sonra öğrenci Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü sitesine girerek sonuçlara dair itirazda bulunabilir.
 
Adayların; sınav sorularına itirazlarını, sınav sorularının ilanından sonra 5 (beş) takvim günü, sonuçların ilanından sonra 10 (on) takvim günü içinde yapmaları gerekmektedir.
 
İtirazlar için öncelikle, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesinin,
1 – T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Ankara-Beşevler veya
2 – Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. Ankara-Merkez veya
3 – Türkiye Halk Bankası A.Ş. Ankara-Küçükesat
 
Şubelerinden herhangi birine “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığı ile 20 (Yirmi) TL itiraz ücreti yatırılacaktır.
Ekte verilen dilekçenin doldurularak, banka dekontu ile birlikte aşağıda yazılı adrese gönderilmesi gerekmektedir.
Banka dekontu, T.C. kimlik numarası, adı, soyadı, imza ve adresi olmayan dilekçeler, faksla yapılan veya süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmamaktadır.
 
Dilekçe ve dekontun gönderileceği adres:
ÖLÇME, DEĞERLENDİRME ve SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Konya Yolu Üzeri (Gazi Hastanesi Karşısı)
06500 Teknikokullar / ANKARA

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.