7 Aralık Perşembe okullara kar tatili var mı

7 Aralık Perşembe okullara kar tatili var mı
Yurt genelinin belli bölgelerinde yoğun kar yağışı içine girmesi sebebiyle 7 Aralık Perşembe günü okullar tatil olacak mı sorusu sorulmaya başlandı. İşte okulların tatil olacağı tüm illerin listesi ve tüm detayları.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre 07 Aralık Perşembe günü yurt genelinde yoğun kar yağışı yaşanacak. Peki kar yağışı etkisi altına giren illerde okullar tatil olacak mı? Özellikle aşırı don olaylarının yaşanması ile birlikte öğrenci ve veliler son dakika kar tatili haberlerine gözünü çevirdi. Bununla birlikte yarın okulların tatil olması gündeme alındı. Valiliklerden gelen son dakika açıklamalara göre kar tatili olan okulların listesi haberimizin detayında...

HANGİ İLLERDE OKULLAR TATİL OLABİLİR?

Düzce, Bolu, Bartın, Karabük, Kastamonu, Çorum, Tokat, Sivas, Gümüşhane, Erzincan, Bayburt, Erzurum, Artvin, Kars, Ağrı, Iğdır, Muş, Bitlis, Van, Şırnak, Hakkari yoğun kar yağışı olması sebebiyle okulların tatil edilmesi gündeme alındı.
 
Bu illerde yaşayanlar için valilikten gelecek son dakika okul kar tatili haberleri haberimizde yer alacaktır. Şuan için bu illerde okullar tatil edilmemiştir.

7 Aralık Kar Tatili Olan il ve ilçeler (Güncellenmeye devam edecek)

KARS
Kars'ta etkili olan kar yağışı sebebiyle yarın ilk, orta ve lise düzeyindeki tüm okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildi.
Kars Valisi Rahmi Doğan, yaptığı açıklamada, bölgede etkili olan kar yağışının dün gece saatlerinden itibaren il genelinde etkili olmaya başladığını söyledi.
Bu sebeple eğitime ara verildiğini ifade eden Doğan, "İlimiz ve ilçelerimizdeki yoğun kar yağışı ve tipi sebebiyle ilk orta ve lise düzeyindeki tüm okullar 7 Aralık 2017 tarihinde bir gün süreyle tatil edilmiştir." bilgisini paylaştı.
Doğan, olumsuz hava koşulları yüzünden kamuda çalışan engelli ve hamilelerin de yarın idari izinli sayılacağını bildirdi.
 
DÜZCE
Gece saatlerinde tüm yurdu etkisi altına alan soğuk ve kar yağışlı hava Düzce'de de etkisini gösterdi. Düzce'nin Kaynaşlı ilçesinde gece saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı sonrasında ise eğitim ve öğretime bir gün ara verildiği duyuruldu.
Düzce Valisi Zülkif Dağlı, kentte dün etkisini gösteren ve gece saatlerinde şiddetini artıran yoğun kar yağışının devam ettiğini söyledi.
Yapılan değerlendirmelerde, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı Kaynaşlı ilçesinde, tüm okullarda eğitim öğretime bugün ara verildiğini kaydeden Vali Dağlı, "Şimdilik sadece Kaynaşlı ilçemizde eğitime ara verdik. Kar yağışı devam ediyor. Ekiplerimiz yaşanabilecek olumsuzluklara karşın çalışmalarına devam ediyor. Kent genelinde tüm ekiplerimizle teyakkuz halindeyiz." dedi.
Öte yandan, kar yağışı sebebiyle Yığılca ilçesinde eğitime bir gün süreyle ara verildiği bildirildi.
 
BİNGÖL
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde taşımalı sistemdeki okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildi.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yolların kapanması nedeniyle köylerden ilçe merkezine gerçekleştirilen taşımalı sistemdeki okullarda eğitime bir gün ara verildiği belirtildi.
 
Öte yandan, Karlıova Kaymakamlığına bağlı özel idare ekipleri, kapanan köy yollarının açılması için çalışma başlattı.
 
NEVŞEHİR
NEVŞEHİR’de yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde eğitime 1 gün ara verildi.
Nevşehir Valiliği’nden yapılan açıklamada yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle ilk, orta ve lise ile dengi okullarda eğitime 7 Aralık günü 1 gün süreyle ara verildiği belirtildi.
 
AĞRI
Ağrı’da etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Ağrı merkez, Diyadin, Hamur ve Taşlıçay ilçelerinde taşıma merkezi okullarda eğitime 1 gün ara verildi.
 
Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü, hava muhalefeti nedeniyle merkez ilçe, Diyadin, Hamur ve Taşlıçay ilçelerinde taşımalı eğitim ile köy okullarında eğitime 1 gün ara verdiğini bildirdi. Diyadin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Olgun Öner ise Twitter adresinden yaptığı açıklamada, “Diyadin ilçemizde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle 07.12.2017 Perşembe günü ilçe merkezi ve köylerdeki ‘taşıma merkezi okullarımızda’ eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir. Diğer okullarımızla ilgili kararımızı hava şartlarının durumuna göre tekrar değerlendireceğiz” ifadelerine yer verdi.
 
VAN
Van'ın Bahçesaray ilçesinde kar yağışı nedeniyle okullar bir gün tatil edildi. Belli aralıklarla devam eden kar yağından dolayı Van-Bahçesaray yolu ulaşıma kapandı. Belli aralıklarla devam eden kar yağışı sonucu şehir merkezinde kar kalınlığı yaklaşık 20 santimetreye ulaşırken, okulların ise bir gün (perşembe) tatil edildiği belirtildi.

7 ARALIK GÜNCEL HAVA DURUMU RAPORU

Yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara'nın doğusu, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kütahya, Afyonkarahisar ve Denizli çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli yağmur ve sağanak, Bolu, Muş, Bitlis, Şırnak, Van'ın güneyi, Hakkari, Bingöl, Diyarbakır ve Batman'ın kuzey kesimleri ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor.
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı güney, iç ve doğu bölgelerde hissedilir derecede (6-10 derece) azalacak. Rüzgarın, genellikle kuzey ve kuzeybatı, Doğu Akdeniz kıyıları ile güneydoğu bölgelerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Ege, Akdeniz ile Doğu Anadolu'nun güneybatı kesimlerinde yer yer kuvvetli (40-70 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı çok bulutlu, hafif kar yağışlı 2
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı 7
İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 9
Bursa: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, zamanla kar yağışlı 4
Adana: Parçalı ve çok bulutlu 14
Antalya: Parçalı ve çok bulutlu 13
Samsun: Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu 9
Trabzon: Parçalı, zamanla çok bulutlu, kuvvetli olmak üzere yağmurlu, yüksekleri yer yer yoğun kar yağışlı 8
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı -2
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 8

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum