Selimiye Camisini gelecek nesillere aktarmak niçin önemlidir

Selimiye Camisini gelecek nesillere aktarmak niçin önemlidir
Selimiye Camisini gelecek nesillere aktarmak niçin önemlidir, Selimiye Camisi’nin günümüzde tüm ihtişamıyla ayakta durması nasıl açıklanabilir?

Selimiye Camisi’nin günümüzde tüm ihtişamıyla ayakta durması nasıl açıklanabilir?

Çünkü döneminin çok ilerisinde bir zekaya ve ilme sahip olan Mimar Sinan’ın en ince ayrıntısı için bile uzun yıllar çalışmalar incelemeler yaparak oluşturmasından ötürü.

II. Selim’in Mimar Sinan’a gönderdiği emre göre Mimar Sinan caminin yapımında özgür iradesini kullanmış olabilir mi? Neden?

Kısmen. Çünkü II. Selim istediklerini söylemiştir ama istediklerinin nasıl yapılacağı konusunu Mimar Sinan’a bırakmıştır.

Yukarıdaki hikâyeye göre Mimar Sinan hakkında neler söylenebilir?

 Mimar Sinan mükemmeliyetçi bir sanat adamıdır. Ona göre her eseri muhteşem olmalıdır. En ufak bir şüphe ya da eleştiriyi bile düşünerek ona göre eserlerini oluşturmaktadır.

Selimiye Camisini gelecek nesillere aktarmak niçin önemlidir?

Dünyanın en estetik mimari eseri olduğu dünyaca ünlü büyük mimarlarca ifade edilen Selimiye Camiinin hem yapım aşaması, hem güzelliği, hem de zamanının çok ilerisindeki bir zekayla, teknoloji ve hesaplamalarla yapılması dolayısıyla gelecek nesillere anlatmak gerekmektedir.

Yakın çevrenizde bulunan tarihi ve doğal varlıkların, edebi eserlerin korunması için neler yapılıyor? Araştırınız.

Bakanlıklar ve Müze müdürlükleri ile gerekli уerler bu kalıntıların korunmasını sağlıyorlar.

Kaynak:Eğitim Sistem

1
100
2
2
2
2
100
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.