7. Sınıf Matematik Doğru Orantılı İki Çokluk Arasındaki İlişkinin Tablo veya Denklem Olarak İfade Edilmesi Alıştırmalar

7. Sınıf Matematik Doğru Orantılı İki Çokluk Arasındaki İlişkinin Tablo veya Denklem Olarak İfade Edilmesi Alıştırmalar
7. Sınıf Matematik Doğru Orantılı İki Çokluk Arasındaki İlişkinin Tablo veya Denklem Olarak İfade Edilmesi Alıştırmalar Cevaplarına yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

ALIŞTIRMALAR

Aşağıdaki sorularda istenenleri yapınız.

1) Doğa yürüyüşüne katılan kadınların sayısının erkeklerin sayısına oranı 5/6’dır. Bu yürüyüşe 30 kadın katıldığına göre kaç erkek katılmıştır? Bulunuz.

K / E = 5 / 6
30 / E = 5 / 6
E = 30 . 6 / 5
E = 36 

2) Bir kamyonla 8 ton karpuz taşınabildiğine göre aynı tür kamyonlarla kaç ton karpuz taşınabileceğini gösteren aşağıdaki tabloyu tamamlayınız.

1 - 8 - 8'in 1 katı
2 - 16 - 8'in 2 katı
3 - 24 - 8'in 3 katı
x - 8x - 8'in x katı

3) Göz polikliniğinde bir doktor günde 25 hasta muayene etmektedir. x gün sayısını ve y muayene olan hasta sayısını göstermek üzere gün sayısı ile muayene olan hasta sayısı arasındaki ilişkiyi denklem olarak ifade ediniz.

y = 25x

4) Bir otomobil 100 km’de 8 L benzin tüketmektedir. x km cinsinden gidilen yolu ve y litre cinsinden tüketilen benzin miktarını göstermek üzere gidilen yol ile tüketilen benzin miktarı arasındaki ilişkiyi denklem olarak ifade ediniz.

y = 8 / x

0
42
0
0
19
0
32
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
9 Yorum