9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 224 Cevapları Ödev Yayınları

9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 224 Cevapları Ödev Yayınları
9. Sınıf Ödev Yayınları Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 224 Hazırlık Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Hazırlık

1. Mektuba olan ilginin azalmasının sebepleri sizce nelerdir?
Cevap: Mektuba olan ilginin azalmasının sebepleri, dijital iletişim araçlarının hızla yaygınlaşması, anlık haberleşme ihtiyacının artması ve posta hizmetlerinin görece daha yavaş olmasıdır.
Detaylı cevap: Mektuba olan ilginin azalmasının birkaç sebebi olabilir. Bunlar arasında dijital iletişim teknolojilerinin yaygınlaşması ve hızlı iletişim araçlarının kullanılabilirliğinin artması, mektup yazma alışkanlığının azalmasına neden olmuş olabilir. Ayrıca, insanların daha yoğun ve hızlı bir yaşam tarzına geçiş yapması, mektup yazmaya ayıracakları zamanı azaltmış olabilir.

2. “Mektup insanın kişiliğini yansıtan bir aynadır.” sözüyle anlatılmak istenen nedir?
Cevap
: “Mektup insanın kişiliğini yansıtan bir aynadır.” sözüyle, bir kişinin yazdığı mektupta kullandığı dil, üslup ve ifade tarzının, onun karakteri ve duyguları hakkında ipuçları verdiği belirtilmek istenir.
Detaylı cevap: “Mektup insanın kişiliğini yansıtan bir aynadır.” sözü, mektupların kişisel ve duygusal bir iletişim aracı olduğunu vurgular. Bir kişi tarafından yazılan mektuplar, o kişinin duygularını, düşüncelerini ve kişiliğini yansıtır. Mektuplar, yazan kişinin iç dünyasını ve duygusal durumunu yansıtan birer belge niteliğindedir. Dolayısıyla, bir mektup yazan kişinin iç dünyası ve kişiliği hakkında ipuçları sunar.

0
0
0
0
1
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.