9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 230 Cevapları Ödev Yayınları

9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 230 Cevapları Ödev Yayınları
9. Sınıf Ödev Yayınları Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 230 Hazırlık Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Hazırlık

1. Kişisel e-posta sözünden ne anlıyorsunuz?
Cevap: Kişisel e-posta, bireylerin özel, iş dışı haberleşmeleri için kullandığı ve genellikle kişisel bilgiler, hobiler, ilgi alanları veya günlük yaşantılarıyla ilgili mesajları içeren elektronik posta adresidir.

2. İletişim araçlarından mektup ile e-posta arasında seçim yapmanız istense hangisini seçersiniz? Açıklayınız.
Cevap
: E-postayı seçerim çünkü e-posta, mesajların çok daha hızlı ve etkili bir şekilde iletilmesini sağlar, maliyeti düşüktür ve dünyanın her yerine anında iletişim kurma olanağı sunar.

Metni Anlama ve Çözümleme
1. Kişisel e-posta ile kurumsal e-postayı kullanılan dil ve anlatım bakımından karşılaştırınız.
Kişisel e-posta ve kurumsal e-posta arasında dil ve anlatım bakımından farklılıklar bulunmaktadır. Kişisel e-postalarda daha samimi ve sıcak bir dil kullanılırken, kurumsal e-postalarda daha resmi ve profesyonel bir dil tercih edilir. Kişisel e-postalarda hitap sözcükleri ve samimi ifadeler sıkça kullanılırken, kurumsal e-postalarda genellikle daha nesnel ve mesafeli bir dil kullanılır.

2. Kurumsal e-postada dil hangi işlevde kullanılmıştır?
Kurumsal e-postalarda dil genellikle iletişimin net ve profesyonel olmasını sağlamak için kullanılır. İş gereği iletilen bilgilerin anlaşılabilir, net ve düzgün bir şekilde iletilmesi önemlidir. Dolayısıyla, dilin işlevi genellikle netlik, açıklık ve profesyonellik sağlamaktır.

3. Bedri Rahmi Eyuboğlu’nun babasına yazdığı mektupla kişisel e-postayı dil ve anlatım bakımından karşılaştırınız, bu metinlerin farklı ve ortak özelliklerini tespit ediniz.
Bedri Rahmi Eyuboğlu'nun babasına yazdığı mektupla kişisel e-posta arasında benzerlikler ve farklılıklar bulunmaktadır. Her ikisi de kişisel iletişim araçlarıdır ve genellikle samimi bir dil kullanırlar. Ancak, mektup daha uzun ve ayrıntılı bir iletişim biçimi iken, kişisel e-posta daha kısa ve özlü bir iletişim sağlar. Ayrıca, e-posta teknolojisi sayesinde mektuptan farklı olarak daha hızlı iletilir ve daha kolay yanıtlanabilir. Öte yandan, her ikisi de gönderici tarafından imzalanır ve ileti sonunda göndericinin adı belirtilir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.