9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 231 Cevapları Ödev Yayınları

9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 231 Cevapları Ödev Yayınları
9. Sınıf Ödev Yayınları Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 231 Hazırlık Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Hazırlık

1. Osmanlı idaresinde vakıf gelirlerinin nasıl harcandığını araştırınız. Araştırma sonuçlarını sınıfta arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: Osmanlı İmparatorluğu’nda vakıf gelirleri, toplumun sosyal ve ekonomik ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kullanılırdı. Bu gelirler, cami, medrese, hastane, köprü, han ve hamam gibi kamu yapılarının inşa ve onarımında, fakir ve yetimlere yardım etmede ve eğitime destek olmada harcanırdı.

2. Atatürk “Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır.” sözüyle ne anlatmak istemiştir? Açıklayınız.
Cevap
: Atatürk’ün “Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır.” sözüyle vurgulamak istediği, gerçek vatanseverliğin sadece duygusal bir bağlılıkla sınırlı olmadığı, aynı zamanda bireyin ülkesi için üzerine düşen sorumlulukları en iyi şekilde yerine getirmesi gerektiğidir. Bu, vatana olan sevginin en somut göstergesidir.

1
111
2
1
1
2
222
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.