9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 247 Cevapları Ödev Yayınları

9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 247 Cevapları Ödev Yayınları
9. Sınıf Ödev Yayınları Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 247 Hazırlık Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Hazırlık

1. Tuttuğunuz günlükleri ileride okuduğunuzda o gün yaşadıklarınızı tam olarak hatırlayabiliyor musunuz? Niçin?
Cevap: Evet, tuttuğum günlükleri ileride okuduğumda o gün yaşadıklarımı tam olarak hatırlayabiliyorum. Yazdıklarım o anın duygularını ve detaylarını tekrar yaşamama yardımcı oluyor.

2. Büyüklerinize ait günlüklerde hangi özelliklerin bulunmasını istersiniz?
Cevap
: Büyüklerime ait günlüklerde içtenlik, samimiyet ve o dönemin yaşam tarzını yansıtan detayları bulmayı isterim.

Detaylı cevap isteyenlere,

  1. Evet, genellikle günlükleri ileride okuduğumda o gün yaşadıklarımı oldukça iyi hatırlayabiliyorum. Bunun nedeni, günlük tutmanın, olayların ve duyguların taze olduğu anlarda yazıldığı için olayları ve duyguları daha net hatırlatmasıdır. Ayrıca, günlüğü okurken yazılanların kişisel ve samimi olması, olayları ve duyguları daha canlı bir şekilde hatırlamama yardımcı olur.
  2. Büyüklerime ait günlüklerde, onların yaşadıkları olayları ve duygularını içtenlikle ifade ettiklerinden emin olmak isterim. Ayrıca, günlüklerde tarihlerin, olayların ve kişilerin net bir şekilde belirtilmesini isterim. Günlüklerdeki olayların ve duyguların kişisel gelişimlerine ve yaşadıkları döneme ışık tutması da önemlidir. Bunun yanı sıra, günlüklerde büyüklerimin yaşadığı zorlukları nasıl aştıklarını, başarıları ve hayal kırıklıklarını nasıl değerlendirdiklerini de görmek isterim.

0
97
3
97
0
0
97
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.