9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 251 Cevapları Ödev Yayınları

9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 251 Cevapları Ödev Yayınları
9. Sınıf Ödev Yayınları Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 251 Metni Anlama ve Çözümleme Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Metni Anlama ve Çözümleme

1. Metnin konusunu, yazılış amacını ve hedef kitlesini belirleyip aralarındaki ilişkiyi değerlendiriniz.
Cevap
: Metnin konusu insanların ellerindeki güzelliklerin farkında olması gerektiğidir. Yazı, bunun farkında olmayan insanlara bunu hatırlatmayı amaçlamaktadır. Yazının hedef kitlesi belirgin bir kitle değil yazarın blog sayfasına girip yazıyı okuyan herkestir.

2. Blog ile günlüğü karşılaştırıp bunların benzer ve farklı yönlerini belirleyiniz.
Cevap
: İkisinde de kişisel duygu ve düşünceler dile getirilebilir. Günlükler blog sayfalarında da yayımlanabilir. Ancak basılı şekilde yayımlanan günlüklere okuyucuların yorum yapabilme gibi bir imkânı yokken blog sayfalarındaki yazılara okuyucular yorumlarını yapabilmektedirler.

3. Blog yazarının okuyucu görüşlerini almasının yararları nelerdir?
Cevap: Yazar, okuyucuların yorumları ile olası bazı eksikliklerinin farkına varabilir ve bunları giderebilirler. Ayrıca okurların olumlu yorumları ve teşvikleriyle daha nitelikli eserler ortaya koyabilirler.

4. Bloğun dil ve anlatım özelliklerini belirleyiniz.
Cevap
: Çok içten, samimi ve her şeye olumlu bakabilen bir yaklaşım söz konusudur. Bu durum, yazı ile okur arasında güzel bağ kurulmasını sağlamıştır.

5. Blogdaki görsel unsurla metnin ilişkisini belirleyiniz.
Cevap
: Yazıda anlatılanlar; insanı huzura, her şeye olumlu bakmaya davet etmektedir. Blogdaki kârlı, sakin, huzurlu doğa görseli de insanı yazıda anlatılanlara hazırlamaktadır.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.