9. Sınıf Meb Yayınları Fizik Ders Kitabı Elektrik Alan Cevapları

9. Sınıf Meb Yayınları Fizik Ders Kitabı Elektrik Alan Cevapları
9. Sınıf Fizik Ders Kitabı Meb Yayınları 6. Ünite Elektrostatik Sayfa 292, 293, 294, 295 Elektrik Alan Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

9. Sınıf Meb Yayınları Fizik Ders Kitabı Elektrik Alan Cevapları

9. Sınıf Fizik Ders Kitabı Meb Yayınları 6. Ünite Elektrostatik Sayfa 292, 293, 294, 295 Elektrik Alan Soruları ve Cevapları 2017 – 2018

9. Sınıf Meb Yayınları Ortaöğretim Fizik Ders Kitabı Sayfa 292 Cevabı

Elektriksel çekim kuvveti ile kütle çekim kuvveti arasındaki benzerlikler ve farklılıklar nelerdir?

9. Sınıf Meb Yayınları Ortaöğretim Fizik Ders Kitabı Sayfa 294 Cevabı

Şekilde verilen +q yükünün K noktasındaki elektrik alanı E’dir. Buna göre -2q yükünün L noktasındaki elektrik alanı ne olur?

9. Sınıf Meb Yayınları Ortaöğretim Fizik Ders Kitabı Sayfa 295 Cevabı

İki negatif yük arasında oluşan itme kuvvetini, elektrik alan çizgilerini kullanarak gösteriniz.

+ yükün elektrik alan çizgileri yükten çıkacak şekilde , - yükün elektrik alan çizgileri ise yüke gelecek şekilde yönelir.

Bu bilgi kapsamında aşağıdaki fotoğrafta İki negatif yük arasında oluşan itme kuvveti elektrik alan çizgilerini kullanarak gösterilmiştir.

Elektrik alan kavramına yönelik bazı çizimler aşağıda verilmiştir. Yapılan çizimlerden doğru olanları ve yanlış olanları belirleyiniz. Yanlış çizim varsa doğrusunu aşağıdaki boşluğa çiziniz.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
1
0
0
1
0
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.