9. Sınıf Meb Matematik Sayfa 251 Cevapları

9. Sınıf Meb Matematik Sayfa 251 Cevapları
9. Sınıf Matematik Meb Yayınları Sayfa 251 Alıştırmalar Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

9. Sınıf Meb Matematik Sayfa 251 Cevapları

ALIŞTIRMALAR

1. Şekilde boyu 540 cm olan bir ağaç ile boyu 180 cm olan bir çocuk verilmiştir. Çocuğun gölgesinin boyu 200 cm ve çoçuk ile ağacın gölgelerinin bitim noktası aynı ise ağacın gölgesinin boyu kaç cm olacağını bulunuz.

2. Bir halıya desen oluşturmak isteyen Ayşe Hanım ilk olarak bir eşkenar üçgen çiziyor. Daha sonra ve her defasında bir önceki adımda çizilen üçgenlerin yanlarına bu üçgenlerin 1/2 oranında benzeri olan iki üçgen çiziyor. 
1. adımdaki üçgenin çevresi 64 br ise 4. adımdaki üçgenlerin çevreleri toplamını bulunuz. 

3. Soldaki kaydırağın oranları kullanılarak sağdaki kaydırak imal edilmiştir. Buna göre sağdaki kaydırağın uzunluğunu bulunuz.

4. 5 basamaklı katlanır merdivenin iki kanadını birbirine bağlayan 3 tane ara parçası vardır. Bu ara parçalar ikinci, üçüncü ve dördüncü basamak hizasındadır. Basamak araları eşit uzunlukta olan bu merdivenin en küçük ara parçasının uzunluğu 30 cm ise diğer iki ara parçasının uzunlukları toplamı kaç cm olacağını bulunuz.

9.-sinif-meb-matematik-sayfa-251.jpg

Kaynak:Eğitim Sistem

160
129
17
56
58
14
202
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.