9. Sınıf Meb Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü 117-126 Sayfa Cevapları

9. Sınıf Meb Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü 117-126 Sayfa Cevapları
2017-2018 9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü MEB Yayınları Ders Kitabı 2. Ünite Trafik Kültürü Sayfa 117, 121, 122, 123, 126 Trafik Kuralları Cevaplarını haberimizden okuyabilirsiniz.

9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü MEB Yayınları Ders Kitabı 2. Ünite Trafik Kültürü Sayfa 117, 121, 122, 123, 126 Trafik Kuralları Cevapları

9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü MEB Yayınları Ders Kitabı 117. Sayfa Cevapları

Aşağıda verilen ifadeleri karşısındaki levhaya göre doğru ya da yanlış olarak işaretleyiniz.

(Y) 1. Yanda verilen trafik bilgi işaret levhası, hastane levhasıdır.
(D) 2. Yanda verilen trafik bilgi işaret levhası, durak levhasıdır.
(Y) 3. Yanda verilen trafik bilgi işaret levhası, yaya geçidi levhasıdır.
(D) 4. Yanda verilen trafik bilgi işaret levhası, ana yol levhasıdır.
(D) 5. Yanda verilen trafik bilgi işaret levhası, coğrafi bilgi levhasıdır.

9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü MEB Yayınları Ders Kitabı 121. Sayfa Cevapları

• Aşağıda yol çizgileri ile ilgili verilen tanımlardaki boşlukları doldurunuz.

1. Yayaların karşıya güvenle geçmelerini sağlamak amacıyla taşıt yolu üzerine çizilen çizgilere yaya geçidi çizgileri denir.
2. Taşıt yolunu bölünmüş yol durumuna getiren ayırıcı anlamına gelen çizgilere yan yana iki devamlı yol çizgisi  denir.
3. Araçların duracakları yerleri belirlemek üzere park için ayrılmış alanlara çizilen çizgilere park yeri çizgileri denir.
4. Kurallara uyulmak koşuluyla araçlar tarafından geçilebilir anlamı taşıyan yol çizgisine kesik yol çizgisi denir.
5. Hiçbir sebeple şerit değişikliğinin yapılamadığı ve şeridin üzerinden gidilemediği yol çizgisine devanlı yol çizgisi denir.

9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü MEB Yayınları Ders Kitabı 122. Sayfa Cevapları

1. Kara yolundaki trafik işaret ve levhaları, hayatımıza ne gibi kolaylıklar sağlamaktadır? Araştırınız.

Kara yollarında birçok trafik işaret ve levhaları bulunmaktadır. Bunlar uyarıcı, hatırlatıcı ve bilgilendirici olarak ayrılmaktadır. Birçok trafik levhası yer ve yön bulmada da kullanılmaktadır. Farklı renkler farklı yolları ve yerleri göstermektedir. Trafik kuralları bunlara göre şekillenmektedir.

Kara yolundaki trafik işaretleri ve levhaları hayatımızda kolaylıklar sağlar. Çünkü bir yere giderken kısa yollardan gideriz ve enerji tasarrufu yaparız, zaman tasarrufu yaparız. Aracımızı kurallara uygun kullanarak ceza almaktan kurtuluruz, aracımıza ve çevremize zarar vermeyiz. Araçların doğru ve düzgün kullanılması işaret ve levhalara bağlıdır. Bu da kurallara uyulması gerekliliğini ortaya koyar.

2. Trafik işaret levhalarının korunması neden önemlidir? Açıklayınız.

Trafik işaret levhaları trafiğin normal akışının sağlanmasında etkilidir. Trafik kurallarının uygulanması, trafik kurallarına uyulması trafik işaret ve levhalarının doğru yerde ve aşamada konulmasıyla da ilgilidir. Trafik işaret levhalarının korunması önemlidir. Çünkü trafik bu işaret ve levhalara göre düzenlenmektedir.

Trafik işaret ve levhalarının korunması polislerin ve vatandaşların görevidir. Bu görevi üstlenmek resmi ve gönüllü olarak gerçekleşmektedir. Çünkü milli servet ve sorumluluk bilinci bunu gerektirir. Trafik işaret ve levhalarının korunması trafiğin düzenli olarak akışının sağlanmasında etkilidir. Trafik işaret ve levhalarına zarar gelmesi trafik kurallarının uygulanmasında aksamalara neden olur. Bu aksaklıklar kazalara neden olur.

9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü MEB Yayınları Ders Kitabı 123. Sayfa Cevapları

1. Kara yollarında şerit takip kurallarına uymamak trafikte ne gibi sıkıntılara yol açar? Araştırınız.

Trafik kuralları yayalar ve sürücüler içindir. Sürücüler ve araçlar için belli trafik kurallarının sürekli olarak uygulanması gerekir. Yayalar için ise belli kurallar ve belli işaretler vardır. Kara yollarında şerit takip kurallarına uymamak kazalara neden olabilir. Bu kazalar ölümlere neden olabilir.

Kara yollarında şeritler, araçların güvenli seyir etmesi içindir. Araçların güvenli seyir etmesi şeritlerin araç hızlarına göre ayarlanmasıyla olmaktadır. Şeritlerin bu yönden sınıflandırılması kazaların önüne geçmektedir. Bunların ihlal edilmesi ve özellikle emniyet şeridinin ihlal edilmesi sorunların yaşanmasına neden olur. Bu sorunlar kazalar olarak meydana gelir. Kazalar ölümlere neden olur.

2. Trafikte hız kurallarına uymak neden önemlidir? Sınıfta tartışınız.

Trafikte araçlara göre trafik kuralları bulunmaktadır. Sürücülerin kullandıkları araçlara göre bu kurallara uyması gerekir. Aksi halde kazalar yaşanabilir. Her aracın sınıfına göre farklı kurallara tabi olması söz konusudur. Bu nedenle trafikte hız kurallarına uymak önemlidir.

Trafikte kara yolları şeritleri hız kurallarına göre düzenlenmiştir. Ülkemizde trafik sağdan akmaktadır. Bu nedenle direksiyonlar, araçların sol tarafındadır. Araçların belli hızlarda belli yollarda seyretmesi mümkündür. Trafikte hız kurallarına uyulmazsa kazalar yaşanabilir. Kazalar yaralanmalara, sakat kalmalara ve ölümlere neden olabilir. Bu nedenle trafik kurallarına uyulması gerekir. Trafik kurallarına uymayanların uyarılması gerekir.

3. Karşıdan karşıya geçerken nelere dikkat etmeliyiz? Sınıfta tartışınız.

Trafikte yayalar için de kurallar vardır. Yaya yolları ve geçitleri bunun için oluşturulmuştur. Yayalar için işaretler ve levhalar özel olarak hazırlanmıştır. Trafikte en çok karşıdan karşıya geçme kurallarına dikkat edilmelidir. Çünkü yayaların başına en fazla bu durumlarda kazalar gelmektedir.

Karşıdan karşıya geçerken bazı kurallar vardır. Bu kuralların uygulanması ve bu kurallara dikkat edilmesi hayat kurtarır. Karşıdan karşıya geçerken ilk önce sağa sonra sola bakılır. Yolun ortasında tekrar sağa bakılır ve karşıya geçilir. Yaya geçidi, hem zemin ya da ışık varsa geçişler buralardan yapılmalıdır. Eğer bunların hiçbiri yoksa banket kenarlarından hareket edilmelidir.

9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü MEB Yayınları Ders Kitabı 126. Sayfa Cevapları

• Aşağıda verilen geçme kuralları ile ilgili ifadelerde boş bırakılan yerleri doldurunuz.
1. Geçme yapmak için geçilecek aracın sol şeridi kullanılır.
2. Araçların sağından veya banketten yararlanarak geçmek yasaktır.
3. Geçecek araç sürücüsü işaret vermek için sinyal lambasını kullanmalıdır.
4. Geçmenin herhangi bir trafik işareti ile yasaklandığı yerlerde araçların öndeki araçları geçmeleri yasaktır.
5. Yaya ve okul geçitlerine yaklaşılan yerlerde bir aracın önündeki aracı geçmesi yasaktır.

1
1
0
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum