9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü 92-97 Sayfa Cevapları

9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü 92-97 Sayfa Cevapları
9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü MEB Yayınları Ders Kitabı 2. Ünite Trafik Kültürü Sayfa 92, 96, 97 Trafik Adabı Cevaplarını haberimizden okuyabilirsiniz.

9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü MEB Yayınları Ders Kitabı 2. Ünite Trafik Kültürü Sayfa 92, 96, 97 Trafik Adabı Cevapları

9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü MEB Yayınları Ders Kitabı 92. Sayfa Cevapları

1. Sizce trafik nedir? Açıklayınız.

Bence, yayaların, hayvanların ve araçların kara, hava ve deniz yolları üzerindeki hal ve hareketlerine trafik adı verilir.

2. Trafik adabı size ne ifade ediyor? Açıklayınız.

Trafik adabı, toplumda bulunan insanların trafik ortamı içinde birbirlerine karşı olan tutum ve davranışlarını ifade ediyor. Sorumluluk, saygı, nezaket, yardımlaşma, fedakarlık, empati, duyarlılık, sevgi gibi değerler trafik adaplarına örnektir.

3. Trafikte sergilenmesi gereken olumlu davranışlar nelerdir? Sınıfta paylaşınız.

Hasta veya çocuklu bir insanı indirmek için kısa süreli duraklayan bir sürücüye arkadaki sürücülerin korna çalmak yerine sabırlı olmak.
Karlı bir havada zincir takmak için uğraşan bir sürücüye bu konuda daha deneyimli bir başka sürücünün yardım etmesi.

4. Trafik ortamında etkili iletişim nasıl olmalıdır? Sınıfta paylaşınız.

Trafik ortamında etkili iletişim önyargısız, karşıdaki kişiyi anlamaya yönelik ve saygılı bir iletişim ile olur.

9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü MEB Yayınları Ders Kitabı 96. Sayfa Cevapları

Yakın gelecekte kablosuz bağlantı ile yapılan iletişim teknolojisi ile araçta ne yaptığınızın bilgisi, etrafınızdaki diğer araçlarla paylaşılabilecek. Bu bilgi paylaşımı; hız, konum, seyahat, frenleme yönü gibi parametrelerden oluşacak. 2020 yılında, seyir hâlindeyken hem otomobillerin birbirleriyle hem de sürücülerin birbirleri ile iletişim hâlinde olmaları amaçlanmaktadır. Bu sayede kaza riski veya trafikteki yoğunluk, sürücülere bildirilerek daha güvenli ve konforlu bir ulaşım imkânı sağlanabilecektir.

• Yukarıdaki projeden hareketle siz de trafikte etkili iletişimin arttırılmasına yönelik yapılan projeleri araştırıp sınıfta tartışınız.

Birbirleriyle haberleşen akıllı arabalar

Otomotiv sektörü sürücüsüz araba teknolojisini yapılandırmaya devam ederken gelecek zamanlar için bu özellikleri geliştirmeye devam ediyor. Yeni mobil iletişim teknolojileriyle ilgili dünyada 5G’nin en erken 2020 yılında hayata geçmesi bekleniyor. Söz konusu teknoloji, sadece iletişim aracı değil, günlük hayatın işleyişini kökten değiştirecek şekilde yapılandırılacak. Sürücüsüz arabalar da ancak 5G ile hayatımıza girebilecek. Birbiri ile konuşan araçlar milisaniyeler içinde birbirine mesaj gönderip alabilecek. Örneğin öndeki aracın ani fren yapması durumunda bir milisaniye tepkime süresiyle fren mekanizması devreye girecek. Araçtan araca iletişim sayesinde kavşaktan dönerken diğer köşeden aracın yaklaşmakta olduğu bilgisine dair bilgi alınabilirken, trafiğin yoğun olduğu bilgisi aktarılabilecek. Bu aşamada trafik ışıklarını bile kullanmayabiliriz. Bununla birlikte tıpkı uçaklardaki gibi arabaların tüm hareketlerini kaydeden kara kutuların olması öngörülüyor.

Büyük şehirlerde araba kullananların ortak dertlerinden birisi de park yeri bulma sorunu. Sürücüsüz araçlarla yola çıkıldığında aracımız park yerini kendi bulacak ve işimiz bittiğinde yapmamız gereken tek şey akıllı telefonlarımızdan aracımızı çağırıp beklemek olacak.

Otonom araçlar test sürüşlerine başladı ancak uzmanlar böyle bir yaşam tarzının en erken 2020’de mümkün olabileceğini söylüyorlar.

“2035 yılına kadar 76 milyon sürücüsüz araç yollarda olacak”

Merkezi ABD’de bulunan uluslararası enformasyon, analiz ve danışmanlık şirketi IHS, 2035 yılına kadar 76 milyon sürücüsüz aracın yollarda olmasının beklendiğini açıkladı. Şirket ayrıca 2035 yılında dünyada 21 milyon sürücüsüz aracın satılmasının öngörüldüğünü belitti.

IHS Otomotiv Araştırma Müdürü Egil Juliussen, sürücüsüz araç satışlarının 2025’te dünya genelinde 600 bine ulaşacağını aktararak, “Tahminimiz 2025-2035 yılları arasında önemli küresel otomotiv piyasalarında sürücüsüz araç sayısında yıllık yüzde 43 artış görülmesi.” değerlendirmesinde bulundu.

Sürücüsüz otomobiller sigorta sistemini de değiştirecek

Sürücüsüz otomobiller sigortacılık alanında da düzenin tamamen değişmesine neden olabilir. 2020 yılında sürücüsüz araçların yaygın olarak kullanılmaya başlamasından sonra araç sigortasında birinci kriter olarak ele alınan sürücünün profili ve kullanım davranışları artık ikinci plana düşecek. Otomobiller teknik özelliklerine, otonom özellik seviyelerine ve belki de kullanıldıkları şehrin akıllılık seviyesine göre sigortalanacak.

Sigorta Bilgi Enstitüsü Başkanı Robert Hartwig’e göre; sürücüsüz arabalar çeşitli görüntüleme sistemleri içeren kapsamlı elektronik tanı sistemleriyle, polise “hızlı araba sürmüyorum” diye yalan söylemeyi de zorlaştıracak. Hartwig’e göre; yollar otonom araçlar için bakımdan geçirilmesi gereken tek yer değil. Norveç’in şimdiden otonom feribot için araştırmalara başladığını belirten Hartwig, yanı sıra uçakların iniş ve kalkış dahil olmak üzere otomatikleştiğini ve pilotların yeteneklerinin köreldiğini vurguluyor.

Sürücüsüz araçlar güvenli mi?

Otonom araçların yaygınlaşması kazaları %80 oranında azaltacak olsa da araç sahiplerini çağımızın sorunu fidye yazılımlarıyla karşı karşıya getiriyor.

9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü MEB Yayınları Ders Kitabı 97. Sayfa Cevapları

1. Trafik adabı nedir? Açıklayınız.

Trafik, bir yerden bir yere doğru olan araç ya da nesne yoğunluğu olarak bilinmektedir. Trafik, araç trafiği olarak hayatımızda yer almaktadır. Trafik bir kültür düzeninde ilerlemektedir. Ahlaki ve hukuki olarak düzenlenen trafik bir trafik adabını ortaya koymaktadır. Trafik adabı, trafik kültürünün belli kurallara uygun olarak yaşanmasıdır. Trafikte yolculuk etme adab, sevgi, saygı, adalet, merhamet, vicdan ve insaf değerleriyle şekillenmektedir. Trafik adabının oluşması ve yerleşik hale gelmesi için trafik kurallarının uygulanması gerekir. Trafik kurallarına uymak trafik adabını kendiliğinden oluşturur. Trafik adabı trafikte güvenli seyahat etmenin bir gereği olarak yaşanmalıdır. Bu nedenle trafik adabı çok önemlidir.

2. Trafikte sergilenmesi gereken olumlu davranışlara örnek veriniz.

Hasta veya çocuklu bir insanı indirmek için kısa süreli duraklayan bir sürücüye arkadaki sürücülerin korna çalmak yerine sabırlı olmak. Karlı bir havada zincir takmak için uğraşan bir sürücüye bu konuda daha deneyimli bir başka sürücünün yardım etmesi.

3. Trafikte beden dili ve konuşma üslubu neden önemlidir? Açıklayınız.

Bir canlı varlığın mimikleriyle, jestleriyle ve vücut hareketleri ile sözel olmayan iletişim biçimidir. Beden dilinizi kullanarak gönderdiğiniz işaretler ve ya sinyaller karşı tarafın bilinçaltı tarafından algılandıktan sonra anlamlaşır.

Peki, Beden Dilinin Neden Önemlidir?

Beden dilimizi kullanarak karşı tarafı daha iyi anladığımızı ifade edebiliriz.
Beden dilimizi kullanarak karşı tarafı daha doğru bir şekilde etkileyebiliriz.
İlk karşılaşmada beden dilinin çok büyük bir önemi vardır. Çünkü her zaman için ilk izlenip önemlidir ve bunu en iyi beden dilinizle gösterebilirsiniz.
Beden dili bazen kelimelerin anlatamadıklarınızı da ifade eder ve bu çok güzel bir özelliktir.

4. Aşağıdaki metni okuyarak metinle ilgili olan a ve b sorularını cevaplayınız.

a) Buna göre aşağıdaki yargılar doğru ise “D”, yanlış ise “Y” seçeneğini işaretleyiniz.

(D) a) Eğitim düzeyi arttırılırsa kurallara uygun davranış sergileme düzeyi artacaktır.
(Y) b) Sürücülerin kullandıkları araçların segmentleri ile kurallara uygun davranış sergileme puanları arasında ilişki yoktur.
(D) c) Yaşı küçük olanların araç kullanmaları sınırlanırsa kaza oranları azalır. 
(D) ç) Yaptırımlar (cezalar) trafik kurallarına uyma davranışını artırır. 
(D) d) Bu araştırma ile elde edilen sonuçlar, farklı ülkelere de genellenebilir. 

b) Bu araştırmanın sonucu için en uygun seçenek hangisidir?
A) Cinsiyet ile kurallara uygun davranış sergileme arasında ilişki belirlenmemiştir.
B) Araç sahibi, sürücünün kendisi ise sürücü kurallara daha fazla riayet ettiğinden sürücünün sürüş puanı yüksektir.
C) Eğitim düzeyi artınca gelir düzeyi de artmaktadır. Bu nedenle insanlar daha erken yaşta araç satın aldıklarından bu kişilerin sürücü belgesine sahip olma süresi artmaktadır.
D) Sürücülerin bazı demografik özellikleri ile trafik kurallarına uygun araç kullanma davranışları arasında ilişki vardır.
E) Yaşı düşük olan sürücülerin sürüş puanı, yaşı yüksek sürücülere göre daha düşüktür.

1
1
1
1
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.