Abdal düğünden, çocuk oyundan usanmaz

Abdal düğünden, çocuk oyundan usanmaz
Kişiler sevdikleri işi yapmaktan bıkmazlar. Hoşa giden şeylerin devam etmesi, herkesin isteğidir. Bu durum tıpkı çocukların oynamaktan, abdalların da düğünden usanmamalarına benzer.
Zira çocuklar oyundan oyundan zevk duyar; yoksul abdallar da düğünde karınlarını doyururlar. Bir işi severek ve devamlı yapan, hatta bu uğurda fedakarlıkta bulunan kişiler hakkında kullanılır.

Abdal düğünden, çocuk oyundan usanmaz atasözü açıklaması;

Gamsız, vurdumduymaz kimse sevdiği işi tekrar tekrar ve uzun süre yapmaktan bıkmaz. Sorumluluk bilinci kazanmamış insanlar, yaşları ve yaratılışları gereği hep aynı şey ile meşgul olurlar. Onların dünyası sınırsız ve sorunsuz bir dünyadır. Kimi insanlar yaptıkları işten zevk duyarlar ve onu bırakmak istemezler; bu işi sürekli olarak, tekrar tekrar yapmaktan da hiç bıkkınlık duymazlar.

Kişiler sevdikleri işi yapmaktan bıkmazlar. Hoşa gi­den şeylerin devam etmesi, herkesin isteğidir. Bu du­rum tıpkı çocukların oynamaktan; abdalların da düğün­den usanmamalarına benzer. Zira çocuklar oyundan zevk duyar, yoksul abdallar da düğünde karınlarını do­yururlar.

Bir işi severek ve devamlı yapan, hatta bu uğurda fedakârlıkta bulunan kişiler hakkında kullanılır.

Abdal düğünden, çocuk oyundan usanmaz TDK anlamı

Bir kimse sevdiği işi sürekli olarak yapmaktan bıkmaz" anlamında kullanılan bir söz

Abdal düğünden çocuk oyundan usanmaz anafikri nedir

Kişi sevdiği işi sürekli yapmaktan usanmaz.

Abdal: Yoksul derviş, eskiden oradan oraya dolaşarak tarikatını yaymaya çalışan dervişlere verilen ad.

1
0
4
0
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.