ABD'deki Portland şehri 1845 yılında adını hangisi sonucunda almıştır

ABD'deki Portland şehri 1845 yılında adını hangisi sonucunda almıştır
ABD'deki Portland şehri 1845 yılında adını hangisi sonucunda almıştır sorusunun cevabını vereceğiz. Portland şehri adını nasıl aldı?

Kim Milyoner Olmak İster 25 Mart Cumartesi 664. Bölüm Yarışma Sorusu;

Yarışmacı Emre TORAMAN 30 yaşında Reklam ajansında metin yazarı; 

125.000 TL'lik 10. Soru : ABD'deki Portland şehri 1845 yılında adını hangisi sonucunda almıştır 

A- Kart çekme

B- Kuş uçurma

C- Yazı tura atışı

D- Zar atışı

Doğru Cevap: Yazı tura atışı

Soruya çift cevapla doğru cevabı verdi.

Portland, ABD'nin Oregon eyâletinin,Moltnamah ilçesinin en büyük kentidir. Şehir bir limana sahiptir. ABD'nin Kuzeybatı Pasifik kıyısında Willamette Nehri ile Kolumbiya Nehri'nin kavuşma mevkiinde kurulmuştur.Kent 380 km2 bir alan sahiptir. 2015 yılı tahmini verilerine göre nüfusu 632.309'dur.ABD'nin en kalabalık 26.şehridir.Portland'a bağlı yerleşim yerlerinde toplam 2.389,228 kişi yaşar. Bu da bölgeyi toplamda 3,022,178 kişi ile ABD'nin 17.kalabalık yerleşim alanı yapar.
 
Portland adı, ilkin Maine eyaletindeki bir şehire konmuştur.1890'lı yılların başında Oregon yolunun sonunda bir yerleşim yeri kurulmuş, bu şehre de "Portland" adı verilmiştir.
 
Önceleri bu bölgeye nehir yoluyla malların rahatlıkla getirilmesi sağlandı. Kereste sanayi, şehrin yeni başlayan ekonomisinde önemli güç olmuştur. 20 yüzyılın başlarında,kent dünyanın en tehlikeli liman kentlerinden biri olarak ünlenmişti. Çünkü liman organize suçlar ve haraç alma merkeziydi. Şehir ekonomisi 2.Dünya Savaşı sırasında sanayi patlaması yaşadıktan sonra kötü ünü giderek azaldı. Portland giderek artan liberal yaklaşımları ile dikkati çekti. 21.yüzyılın gelişen bir kültür kalesi olarak ün kazanmıştır. Öyle ki,Portland 2009 Pew Araştırma Merkezi verilerine göre, insanların yaşamak istediği sekizinci popüler amerikan kenti durumundadır.

Kaynak:Eğitim Sistem

2
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.