Abdestsiz sofuya namaz dayanmaz

Abdestsiz sofuya namaz dayanmaz
Abdestsiz sofuya namaz dayanmaz, kişiler vardır laf ile peynir gemisini yürütüp bol keseden atarlar, kişiler vardır yol yordam bilmeden karakucak çalışırlar. Oysa planlı programlı yapılmayan çalışmadan iyi sonuç elde etmek zordur.

Abdestsiz sofuya namaz dayanmaz atasözünün anlamı;

Yani gerekli şartları yerine getirmeden yapılan iş, ne kadar kısa zamanda bitirilirse bitirilsin iyi sonuç vermez. Tıpkı abdest almaya bile üşenen bir kişinin namaz kılması gibi ki böyle kişinin namazından hayır beklenemez. Zira onun namazı alelacele yatıp kalkmaktan ibarettir.

Yol yordam gözetmeden iş yapan, yahut yapmış gibi görünenler hakkında söylenir.

Abdest almak namazın zorunluluklarından biridir. Bir işin nasıl yapılacağını bilmeyen kişi , işin ehli için çok zor olan ve zaman alan işleri çok basit görür kısa sürede, baştan savma yapar, çok iş yaptığını düşünen acemi kişi aslında işi yaptığını ve daha çok iş halledebileceğini sanır.

Sofu nedir - Dine sıkı sıkıya bağlı, dinin buyruklarına ve yasaklarına tümüyle uyan (kimse).
Karakucak nedir - Karakucak, yağlı güreşle serbest güreş karışımı olan ve kıspet yada mayo yerine pırpıt denilen bir tür pantolon giyilerek yapılan en eski Türk güreşi.

9
10
9
9
9
9
54
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.