Aç ayı oynamaz atasözünün anlamı

Aç ayı oynamaz atasözünün anlamı
Aç ayı oynamaz atasözünün anlamı, çalışmasından, emeğinden kazanç sağladığınız hayvan ya da insanı doyurmalı, ona iyi bakmalısınız ki çalışmasını sürdürebilsin anlamında söylenen bir sözdür.
Çalışan kişilerin maddî bakımdan doyurulmaları gerekir. Aksi takdirde görevlerini yapmazlar. Yapsalar da üstün verimlilik sağlanamaz. Emeğinin tam karşılığını alamayan veya alamadığım düşünen kişiler gönülsüz çalışırlar. Bu da iş konusunda istenilen seviyeye ulaşamamak demektir. Böyle bir tutumun, hem çalışana hem de çalıştırana zararı dokunur.
Genellikle az ücret alanlar ile tembelliği kaçamak olarak değerlendirenlerin kendilerini savunmak için söyledikleri bir söz ise de gerçekte çalışana hakkını vermek gerektiğini vurgulamak üzere söylenir.

Aç ayı oynamaz atasözünün anlamı hakkında kısaca bilgi:

Kendisinden iş beklenilen kimseden emeğinin karşılığı esirgenmemelidir; insan ya da hayvan olsun, çalışan mutlaka doyurulmalıdır anlamında kullanılan bir atasözümüzdür. Özellikle bir arkadaş için çalışırken açsak ilk söylediğimiz cümleler arasında yer almaktadır.

Çalışan kişilerin maddi bakımdan doyurulmaları gerekir. Aksi takdirde görevlerini yapamazlar. Emeğinin tam karşılığını alamayan veya alamadığını düşünen kişiler gönülsüz çalışır. Bu da iş konusunda istenilen seviyeye ulaşamamak demektir. Böyle bir tutumun, hem çalışana, hem de çalıştırana zararı dokunur.

Genellikle az ücret alanlar ile tembelliği kaçamak olarak değerlendirenlerin kendilerini savunmak için söyledikleri bir söz ise de gerçekte çalışana hakkını vermek gerektiğini vurgulamak için söylenmiş bir atasözüdür.

Aç ayı oynamaz TDK anlamı nedir

"Kendisinden iş beklenilen kimseden emeğinin karşılığı esirgenmemelidir" anlamında kullanılan bir sözdür.
"Aç ne yemez, tok ne demez."

Aç ayı oynamaz ile ilgili cümleler

Günlerdir maaş alamıyoruz ve iş yerinde ki işlerin kalitesinde düşüş var. Maalesef Aç ayı oynamaz demiş atalarımız boşa dememişler.

İşçiler doyurmazsan işlerin yavaşlar, ne demiş atalarımız aç ayı oynamaz.

19
13
10
10
10
10
111
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.