Aç tavuk kendini buğday ambarında sanır atasözünün anlamı nedir

Aç tavuk kendini buğday ambarında sanır atasözünün anlamı nedir
Aç tavuk kendini buğday ambarında sanır atasözünün anlamı nedir, Aç tavuk kendini darı ambarında görür atasözünün anlamı nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Varlık sahibi olmayan kişiler sürekli bir hayal aleminde dolanırlar. Yoksulluk çeken kimseler sürekli olarak ihtiyaç duydukları şeyleri elde etme hayali kurar. Olmayacak düşlerin hayalini kurarlar.

Yoksulluk çeken insanlar ihtiyaç duydukları şeylere karşı duydukları hasrete bağlı olarak olmayacak hayaller kurarlar. Onları elde ettiği anların hayalini yaşar.

Bu atasözünün anlamı yoksul olan, varlık sahibi olmayan sürekli ihtiyaç duyduğu ya da duymadığı şeylerin hasretini çekip onları isteyen olmayacak düşler kuran kimselere denmektedir. Kimin hayattan ne beklentisi varsa onu görür şeklinde de açıklanır.

0
1
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.